söndag 9 juli 2017

När Kalmar FF blev bröderna Hallberg


I många år har Kalmar FF varit synonymt med bröderna Elm. Men frågan är om det inte är dags att lämna över brödrastafettpinnen till bröderna Hallberg nu efter matchen mot AIK? När bröderna Hallberg den här soliga kvällen inför 10318 åskådare på GFA även var numerärt överlägsna bröderna Elm, som bara representerades av Viktor, undrar man lite om inte ett skifte på brödratronen nu är verklighet i KFF.  Melker Hallberg var lysande i matchinledningen och fullföljde matchen starkt. Herman växte in i matchen och tog för sig rejält fram för allt i inledningen av andra halvlek.
Att låta de båda Mörebröderna kampera ihop alldeles framför backlinjen visade sig vara ett lysande drag från Nanne Bergstrand. Starka i sitt defensiva jobb och finurliga i sina offensiva drag gjorde att julikvällen tillhörde Hallbergsbröderna.

#8 efterlyste tidigare i år ett tråkigare Kalmar FF. Ett Kalmar som gnetar sig till poängen, som på hans egen tid. Efter att han själv nu blivit assisterande tränare igen bredvid magister Bergstrand så tror jag banne mig att karln plockat fram tråkhetsstämpeln lite igen.
KFF kämpade, slet och krigade för framgång mot topplaget AIK. Det var egentligen bara när man släppte lite på handbromsen och försökte "glamma" boll som AIK stormade fram och kunde göra segermålet. Dess för innan hade Kalmar faktiskt gnetat sig fram till en rad chanser. Många i uppspelsfasen signerade M eller H Hallberg.
Lägg därtill att Herman var ytterst nära att fixa en kvittering på stopptid med ett fräsande skott strax över. Synd att han stördes i skottögonblicket av unge Emmabodasonen Isak Magnusson.

Någonting hände nog där ändå på den där stängda fredagsträningen. Antagligen nämndes ordet kämpa ett antal gånger. För det gjorde Kalmar i den här matchen. Så bra att det höll på att leda till poäng. 


Jag noterade för Nanne på presskonferensen efter matchen att jag haft en rätt tråkig kväll på GFA och att jag var glad för det. För jag gillade det tråkiga, disciplinerade och hårt arbetande KFF.
- Ja, man får anpassa spelet efter resurserna sa Nanne. Fotboll är ett komplext spel som man inte blir klok på, fortsatte han.
Varvid Rikard Norling ryckte till och började le.
- Fortsätt, det här är underbart att lyssna till.

Ser fram emot fler gnetiga och tråkiga matcher även om jag tycker att Kalmar var värda minst en pinne mot AIK. Men lugn det kommer :)


/Redaktören

Inga kommentarer: