söndag 20 juli 2008

Lyon vässar klorna


Lotta mot nya mål

Franska storklubben Lyon är och rycker i Göteborg FCs stora fixstjärna och hotar sätta sina vassa klor i göteborgskan som vi älskar så mycket här i Göteborg. En affär som skulle bli den största i svensk damfotbolls historia. Tacka för det vi snackar ju om "SuperLotta".

Kim Källströms Lyon vill nu inte bara bli en maktfaktor på herrsidan. Man är nu helt inriktade på att bli nr 1 i Europa på damsidan. Med en privatjetflygande president och miljoner i plånboken så gör man nu allt för att knyta till sig de bästa damspelarna i världen. Något som drabbar lilla Göteborg FC hårt. Men kanske inte enbart negativt.

När vi snackar försäljning av Lotta Schelin till Lyon så snackar vi också mångmiljonbelopp rakt in i GFCs kassakista. Något som förstås på sikt skulle ge klubben ett utmärkt utgångsläge rent ekonomiskt. För Göteborg FC är allt annan än en rik klubb just nu. Dessutom har spelartruppen visat att man kan vinna utan "SuperLotta" på planen.

Under hennes skadeperiod var allt i det närmaste som vanligt. Stryk mot topplagen och segrar över övriga lag. Sara Lindén och Linnea Liljegärd har gjort 20 mål i Lottas frånvaro. Så spetskompetensen finns där ändå.

MEN... Lotta är en superstar, målgörare, anfallsstjärna, landslagsstjärna, svensk fotbolls starkaste kort och mycket mycket annat. Inte minst en strålande ambassadör för damfotbollen som inte tvekar att kasta sig in i debatter i ämnet. Så avbräcket skulle givetvis bli hårt för Göteborg FC och damallsvenskan.

Å visst har det märkts på Lotta de senaste två säsongerna att hon inte är främmande för nya utmaningar. Lyon skulle vara precis vad hon behöver och Lotta skulle vara precis vad Lyon behöver. Jag säger inte att det blir just Lyon för Lotta Schelin nästa säsong. Men att hon skulle skriva på för en annan svensk klubb skulle förvåna mig mycket.


/Billy


1 kommentar:

Anonym sa...

superlotta? Göteborg har inte vunnit en match i år när lotta varit med, jag tror att dom förlorat samtliga med lotta i år.
superlotta?