tisdag 13 januari 2009

Fallet Eriksson


Tobias Eriksson till KFF?

Idag gör Östran gällande att det trots allt kan bli så att GIF Sundsvalls 23-årige mittfälatre, Tobias Eriksson, skriver på för Svenska mästarna. Men själv säger spelmotorn att "Det är Sundsvall som gäller". Känns inte det uttalandet igen någonstans ifrån?

Drar genast paralleller till Magnus Pehrsons uttalande i samma anda under sina sista timmar som tränare för Gais. "Det är Gais som gäller", sa Pehrson och drog till Danmark. Med andra ord borde Kalmar ligga bra till i sina förhandlingar med Eriksson.

Vad som talar för Kalmar är att Eriksson inte vill spela i Superettan utan utvecklas som fobollsspelare i allsvenskan eller någon annan stans. Dessutom vill nog de flesta svenska spelare på väg uppåt i karriären spela för de regernde mästarna. Förra året vara det IFK Göteborg som många ville spela för, i år är det KFF. Vad som också är gynnsamt ur förhandlingssynpunkt är förstås att om Tobias Eriksson skriver på för Kalmar så väntar spel i Champion League-kvalet. Inget vanligt hundskit!

Priset, som sägs vara 4 miljoner kronor, låter ju inte avskräckande dirket för en lovande talang som har mycket kvar i sin utveckling. Med andra ord, något för Nanne att sätta tänderna i. Men å andra sidan så är ju KFFs ledning kända för att...hur ska jag säga det...hålla i plånboken. Inget som direkt talar för Kalmar under Silly Season. Är man svenska mästare så måste man nog vara beredda att öppna plånboken mer än vanligt. Så funkar det. Det har det alltid gjort och varför skulle Svante och gänget kunna ändra på det?

Jag tror på unge sundsvallseriksson. En spelare som betytt massor för Giffarna och säkert kommer att göra det samma för Kalmar FF i framtiden. Fråga mig inte bara hur snabbt Nanne kan få Eriksson till en rikktigt riktigt bra spelare. Men att han kommer att utvecklas under Nannes vingar tvivlar jag inte en sekund på.

/Redaktören

Inga kommentarer: