söndag 30 augusti 2009

Inför Kalmar FF-Hammarby


Tack för alla fina stunder Rasmus.

När domaren Daniel Stålhammar idag blåser till spel på Fredriksskans i matchen mellan Kalmar FF och Hammarby så gör han det i en match som handlar om mer än bara en seger. För idag gör Rasmus Elm sin sista match för KFF på mycket länge.

Såpan kring Rasmus flytt till holländska AZ Alkmaar är över. Idag springer Rasmus ut på planen (?) inför hemmapubliken och hyllas för sina år i klubben. Men... det finns fortfarande frågetecken för om Rasmus verkligen kommer att spela. Han finns med i truppen, men kanske bara sitter på bänken. Något jag givetvis hoppas inte blir fallet. AZ är nämlingen rädda om sin nya guldklimp.

Förutsättningarna inför matchen då? Ja Daniel Sobralense är avstängd, Mikael Eklund skadad, Markus Lindberg skadad, Tobias Carlsson skadad och så då David Elm osäker till spel. Förutom Rasmus eventuella medverkan så är det ju inga överraskningar i laget. Kalmar går bra just nu och ligger faktiskt trea i formtoppstabellen (matcher efter sommaruppehållet) efter BK Häcken och AIK.

Men motståndarna går allt annat än bra just nu. Hammarby har förvisso spelat rätt fin fotboll men inte lyckats trassla in bollen i nät. Södergänget har inte vunnit sedan den 4 juli mot Trelleborg. Ser man till de övriga bottenlagen så har de börjat plocka poäng och börjat vinna sina matcher. Nu är det bara för Kalmar att se till att så inte blir fallet idag. Det här är en match som KFF ska vinna på papperet. Sedan ska man ju göra det ute på planen också. Sju segrar så här långt hemma på Fredriksskans talar dock för KFF. Motsatsen då för Hammarby som bara har 2 segrar på bortaplan under hela 2009.

Även statistiken tillbaka i tiden talar för Kalmar. På de senaste 7 mötena lagen emellan på Fredriksskans har Kalmar 5 segrar, 1 match har slutat oavgjort och Hammarby har bara 1 enda seger. Så förutom att det kommer att bli hyllningar till Rasmus Elm i samband med matchen så tyder det mesta på att även laget Kalmar FF kommer att hyllas som segrare efter 90 minuter.

Glöm för i skråen inte att läsa David Elms hyllning till lillebrorsan Ras. Vackert och känslosamt, sa Bull.

Redaktörens tips: 3-0

Själv sitter jag på Ullevi i Göteborg under dagen för att kommentera Finnkampen tillsammans med det galma löparesset Mats Erixon och missar festligheterna mot Hammarby :( Men lita på att jag är uppkopplad via datorn mot Fredriksskans från och med klockan 16 trots att friidrotten pågår.

/Redaktören

2 kommentarer:

Owe sa...

Du är jättebra på att tippa redaktören.

Härlgt med en vinst.

Samtidigt tycker jag att IK Häcken är jätteduktiga.

Mats sa...

Ja,det gick ju bra, de där. Både på Fredriksskans, i Kalmar, och i Finnkampen.