onsdag 19 maj 2010

Inför Trollhättan i cupen


Hur många sätter Daniel Mendes ikväll?

Det är dags för Kalmar FF att ta sig an årets första match i Svenska Cupen. Motståndare i den tredje omgången är FC Trolhättan. På papperet en munsbit för KFF med tanke på att laget nu spelar riktigt bra boll och att Trollhättan inte gör det.

Kl 19:00 är det avspark på "Trollvallen" (Edsborgs IP) i Trollhättan och märkligt vore det väl om inte Kalmar FF borde vara klara för åttondelsfinal efter den matchen. FC Trollhättan ligger sist i superettan och har bara en seger så här långt (1-0 hemma mot Väsby den 5 maj ) och 1-8 i målskillnad. Därefter har det blivit ytterligar 2 förluster för västgötarna. Ett stort problen för klubben är bland annat att man tappat förra säsongens bäste spelare, mittfältaren Alexander Faltsetas, till IFK Göteborg. Målsättningen i år är därför satt till att stanna kavar i superettan även till nästa säsong. Något som kan bli nog så svårt för FCT.

Ok, både Djurgården och Halmstad åkte ur cupen igår. Men jag kan inte i min vildaste fantasi se att Kalmar FF skulle åka på stryk av Trollhättan. Visserligen förlorade Kalmar mot ett annat superettalag, Sundsvall, förra året i cupen. Men Sundsvall är ett bra mycket bättre lag än Trollhättan. När jag dessutom läst den förmodade startelvan så förstärker det bara intrycket av att det blir seger ikväll.

Startelvan (4-3-3):
Petter Wastå - Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Joachim Lantz, Stefan Larsson
Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Daryl Smylie
Daniel Mendes, Abiola Dauda, Marcel Sacramento.

Varför skulle dessa 11 tappra män loosa mot ett så otroligt mycket sämre lag? En riktigt riktigt stor portion underskattning då... möjligen. Fast det är väl bäst att inte ta i för mycket och förbereda sig för det värsta kanske. Allt kan ju hända i fotboll, brukar det ju heta. Åsså är ju bollen trots allt rund. Å minsann är inte gräset grönt också ;)

Redaktören noterar:
Att Kalmar FF och FC Trollhättan aldrig tidigare möts i tävlingssammanhang.

Redaktörens tips: 0-5
Mendes sätter 2, Dauda 2 och Smylie 1. Wastå håller nollan.

/Redaktören

2 kommentarer:

cheppe sa...

Verkar vara en vettig elva.

Rydström och Mendes lär säkert spela. Wastå och Dauda känns som säkra "reserver" i elvan. Tror själv att Thorbjörnsson får chansen och skulle inte förvåna mig om Joakim Karlsson får speltid (lär dock bli inhopp igen). Tror Nouri skulle behöva vila lite. Frågan är vem som kan gå in där?

Förövrigt anmärkningsvärt att Smith och Augustsson inte tar platser i truppen ens. Jimmie på väg bort i sommar?

Redaktören sa...

Thorbjörnsson vore kul att se :) Jimmie kan nog mycket väl vara på väg ut. Hade faktiskt glömt bort honom :(
Om KFF leder med så där 3-0 i halvtid borde ju Nanne testa både lite si och så om man säger.