fredag 1 april 2011

Inför Halmstad

Som vi har väntat! Äntligen är det dags att hälsa våren välkommen och sparka igång fotbollsallsvenskan. Givetvis är fotbollförbundet noga med att Sveriges bästa lag, Kalmar FF ska få spela premiärmatchen. Motståndarna är Halmstad BK. Ingen lätt uppgift om man ser historiskt.


Statistiskt sett är det väldigt jämnt mellan Kalmar FF och Halmstad BK. På de 10 senaste matcherna har KFF 4 segrar, 2 matcer har slutat oavgjort och HBK stoltserar med 4 segrar även de. Men senast hemma på Örjans Vall så var det Halmstad som vann med 2-1. Däremot vann Kalmar FF möte i maj 2010 med 1-0. Jämnt så det förslår. Men jag tror ändå att på det som vi gärna kallar guldarenan i Halmstad så kommer KFF att dra det längsta stået. Det känns inte riktigt som "Pep" fått ihop sina trupper i årets HBK ännu. Alla Real Madrid-satsningar och annat kommer nog inte att bära frukt för hallänningarna riktigt än. Därtill är tiden tillsammans allt för knapp.

Kalmar FF däremot har en trupp som känner varandra utan och innan. Influenserna utifrån ska verkligen bära frukt i år. Brassarna är försvenskade och Paulus har lämnat sina obehagliga upplevelser från förra säsongen bakom sig. Dags att vända på bladet för finnen och skriva nya brev.
- Skönt att det äntligen startar upp. Det kommer att bli en helt annorlunda match mot Halmstad nu än den som spelades senast i Loverslund. Nu står det tre poäng på spel och med helt andra yttre förutsättningar, säger Nanne till Kalmar FFs hemsida.
Tacka tusan för det! Det är liksom nu det brakar igång.

Läget i lagen
Kalmar FF
: Petter Wastå (s), Alban Dragusha (s), Liridon Leci (s).
Halmstad BK:
Ingen aning.

Redaktörens startelva
(4-3-3):
Etrit Berisha
Mattias Johansson, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson
Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson
Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Kristoffer Fagercrantz.

Detta vill Redaktören se:

- Bättre spel än mot HBK senast
- Ett Kalmar FF som vågar, trots att det är premiär.
- Berisha i mål
- Att någon visar vägen vad gäller målskyttet.

Redaktörens tips:
1-2

/Redaktören

2 kommentarer:

peja sa...

Tror att Torbjörnsson startar,han har varit bra på försäsongen.

Redaktören sa...

Spännande blir det i varje fall :)