söndag 10 april 2011

Inför Kalmar FF-Djurgården


Nanne grubblar vidare på startelvan mot Djurgården.


Det var Djurgården som vann senast lagen möttes i Kalmar. Då vann gästerna från Stockholm med 1-0, fast då spelades matchen på Fredriksskans. Nu är det nya tider och en helt ny arena som gäller för Kalmar. Dessutom med nästan 12 000 personer på läktarna.


Statistiken lagen emellan de senaste 10 mötena väger över till KFFs fördel. 7 segrar, inga X och bara 3 segrar för blåränderna från Stockholm. Kalmar har också varit det högre placerade laget i tabellen genom åren och får gälla som favorit inför premiären på den nya arenan. Samtidigt säger Djurgårdsfansen att de ska ta över arenan och fylla den med sina ramsor. Vi får väl se! DIF kommer till spel med skador på både Mattias Jonson och Johan Oremo i anfallet plus en del andra spelare. Ett klart avbräck för järnkaminerna. Kalmar saknar bara Wastå och Dragusha. Frågetecken för den andra kosovospelaren, Liridon Leci, som sägs vara spelklar och kanske kanske får en plats i truppen.

Nanne har en del att fundera över sedan sist mot HBK. En mager soppa där alla ingredienserna inte var särskilt kryddade och soppan rätt blaskig. Utropstecken dock för Sobralensen första halvlek, Berisha i målet och backlinjen överlag. Negativt var det offensiva spelet där i stort sett alla spelare underpresterade. Eftersom mycket av Kalmars fokus länge legat på den här premiären mot Djurgården så hoppas man förstås på bättre och rejälare tag på planen.

Som jag skrivit tidigare så ser jag helst att Santos nu kliver in på topp från start. Den här gången får Mendes vackert kliva åt sidan och bänkas. Annars ska nog inte Nanne inte vaska om för mycket i elvan utan bara låta killarna komma in i det hela. Prestationen måste växa fram. Fast inte lika långsamt som förra året. Ser hemskt gärna att Fagercrantz får fortsatt förtroende. Han var mer än godkänd i debuten.

Gräset på Kalmars nya arena är betydligt bättre än i Halmstad senast. KFF är också ett lag som vill rulla boll och gynnas av en bättre gräsmatta. Därför tror jag på KFF den här gången om nu bara hemmapremiärnerverna inte ställer till det. Ut och kör bara grabbar och ha kul där ute inför storpubliken som kommer till matchen på måndag kväll.

Läget i lagen

Kalmar FF:
Petter Wastå (s), Alban Dragusha (s), Liridon Leci (?).
Djurgårdens IF:
Mattias Jonson (s), Johan Oremo (s), Yosif Ayuba (s), Daniel Jarl (s), Philip Sparrdal Mantilla (?)

Redaktörens startelva
(4-3-3):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson
Mattias Johansson, Henrik Rydström, Kristoffer Fagercrantz
Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Tobias Eriksson.

Detta vill Redaktören se:

- Santos från start
- Ett Kalmar FF som vågar, trots att det är hemmapremiär.
- Ett vassare anfallsspel än senast
- Att passningsspelet fungerar bättre än senast

Redaktörens tips:
2-0

/Redaktören

1 kommentar:

peja sa...

Äntligen!! Nu kör vi. 3-1!!!