lördag 2 april 2011

0-0 i premiären


Magert spel men vackert väder i Halmstad.


Det blev ingen revasch för nerderlaget i genrepet, inget skönspel men heller inget bottennapp för Kalmar FF mot Halmstad BK i premiären på Örjans Vall. 0-0 slutade matchen där statistiken efteråt visade på en rätt jämn match.


Kalmar startade vassast och allt så bra ut inledningsminuterna. Men laget föll tillbaka i gamla synder med dåligt passningsspel, dåligt tempo och tafatta avslut på och mot mål. Halmstad, kryddade med ett gäng spanjorer, tilläts komma tillbaka in i matchen och jämnade sakta ut tillställningen spel och chansmässigt. Även om KFF avslutade första halvlek okey så var det en mager soppa som de 6636 på läktarna bjöds på.



I andra halvlek tappade Sobralense både spelet och humöret och Nanne bytte ut hela anfallet och skickade in Santos, Dauda och Sacramento framåt istället för Sobralense, Mendes och dagens högermittfältare Mattias Johansson. Santos fick en möjlighet att ge de röda breöderna ledningen, men bollen gick högt över.

Med facit i hand så var det en typisk premiärmatch där inget av lagen kom upp i normal kapacitet. För visst finns det betydligt mer att kräma ut ur Kalmar FF än det här. Annars vette sjutton hur det här ska gå. Saknade kantspelet på högersidan enormt. Med Emin Nouri och Mattias Johansson där så måste det gå att skapa och prestera betydligt mer framöver. Så pass kreativa och snabba är dessa två herrar.

Försvarsspelet gladde dock med resoluta brytningar och bra positionsspel. Även Berisha i målet var stabil utan att sättas på särdeles svåra prov. Men bäst i KFF var kapten Rydström som gång efter annan var på rätt plats vis rätt tillfälle och skötte det defensiva spelet utmärkt och med en vilja och gnista som han gärna får dela med sig av till de andra när det är dags att ta emot Djurgården på Kalmars nya arena måndagen den 11 april.

0-0 på Örjans Vall... tja, vad ska man säga mer. Inte mycket!

/Redaktören

Inga kommentarer: