måndag 22 juni 2009

Detta ska inte vara omöjligt för KFF


Här ska Debrecen besegras i mitten av juli.

Kalmars lottning i kvalet till Champions Leauge mot ungerska Debrecen VSC är absolut ingen oöverkomlig uppgift för svenska mästarna.

Visserligen har Debrecen vunnit den ungerska ligan fyra av de fem senaste säsongerna. Men deras europaäventyr har oftast blivit kortvariga.

Förra året försökte Debrecen att ta sig in i dåvarande UEFA-cupen, men gick på pumpen mot schweiziska Young Boys i den andra omgången. 4-1 hemma för Young Boys blev för mycket för ungrarna att ta igen hemma.

Året innan gav Elfsborg ungrarna respass i kvalet till CL. Boråsarna spelade 0-0 hemma för att i returmatchen vinna med 1-0. Så varför skulle inte Kalmar FF klara av samma sak? Så värst mycket namnkunniga spelare har inte motståndarna även om den 24-årige landslagsanfallaren Gergely Rudolf har gjorde 16 mål i den ungerska ligan den här säsongen. Ingen Puskas direkt.

Men givetvis gäller det för Kalmar att ta uppgiften på största allvar och få med sig ett bra resultat hem från Oláh Gábor Stadium. För även om ungersk fotboll var som bäst på 50-talet så kan nog "Järnvägsanläggningarnas Sport Club" skaka om smålänningarna en del ändå om man inte ser upp.

På senare år har Debrecens fotbollsgrabbar mest framgångsrika period varit när klubben vann den ungerska Cupen 1999 och 2001. Den ungerska ligan vann man för första gången 2005 och är nu alltså regerande mästare igen.

Nej, det här är ingen omöjlig uppgift för Nannes grabbar. Med tanke på den stigande formen i allsvenskan och Rasmus Elms fantastiska framfart i de olika landslagen så känner i alla fall jag mig optimistisk inför uppgiften. När går flyget?

Mer om ungrarna lär väl stå i barren i morgon :)

/Redaktören

Inga kommentarer: