måndag 29 september 2008

Så avslutas allsvenskan

Med 6 omgångar kvar av allsvenskan leder Kalamr FF serien med 4 poäng före Elfsborg. Och med 6 omgångar kvar har Redaktör Billy O Horse sat sig ner och tittat närmare på det kvarvarande spelprogrammet och komit fram till följande.

Kalmar: 5 oktober: Trelleborg (b). 18 oktober: Göteborg (h). 26 oktober: Djurgården (b). 29 oktober: Gefle (h). 2 november: Norrköping (h). 9 november: Halmstad (b).

Elfsborg: 4 oktober: Helsingborg (b). 21 oktober: Trelleborg (h). 25 oktober: Göteborg (b).
29 oktober: Djurgården (h). 3 november: Halmstad (h). 9 november: Gefle (b).

Så ser det alltså ut rent spelmässigt för de båda topplagen. Redaktören tror inte att Helsingborg förmår att jaga ikapp de två i topp med bara 6 omgågnar kvar. Där till är glappet allt för stort. Så...

Redaktörens tips är att Kalmar kommer att ta 13 poäng på de kvarvarande 6 matcherna. Poängtappen kommer i matcherna mot IFK Göteborg hemma. IFK är ett spöke för KFF och kommer att ta 3 nya poäng på Fredriksskans den 18 oktober och Halmstd spelar just nu en glimrande fotboll och kommer att snuva smålänningarna på en pinne i den sista omgången.

Slutfacit för Kalmar FF: 67 poäng

Elfsborg kommer att med sin något stukade trupp att samla ihop ta 12 poäng under den återstående säsongen 2008. Detta bygger jag på att boråsarna tappar 3 poäng borta mot HIF plus 1 poäng bort mot IFK Göteborg. Den sistnämda en match i sann derbyanda här på västkusten som slutar med ett X. Även formstarka HBK blir för svåra för Elfsborg som får nöja sig med ett X även i denna match.

Slutfacit för Elfsborg: 62 poäng

Denna positiva kalkyl leder således fram till Kalmar FFs första allsvenska guld någonsin. Det var väl festligt!


/Redaktören

Inga kommentarer: