onsdag 1 oktober 2008

Helt sanslöst!

Jaaa vi vann!!!

Mången god match har redaktören beskådat genom åren. Men en rent mer dramaturgiskt- och nervpirrande historia än den mellan BK Häcken och Åtvidaberg i superettan har jag sällan upplevt. Endast Champions Leaguefinalen mellan Manchester United och Bayern München den 26 maj 1999 slår nog detta. Den när Man Utd gjorde 2 mål på stopptid och tog hem titeln.

Allt, precis allt var upplagt för en Åtvidabergseger på tisdagskvällen i elljuset på Rambergvallen. 3-1 ledning för gästerna och en kontrollerat och väl disponerad taktik höll på att knäcka hemmalaget från Hisingen. Hur de än försökte så kom de aldrig till de där avgörande lägena inne i Åtvids straffområde. Då...får Åtvidaberg chansen att avgöra på straff. Mattias Östberg i hemmalaget fick rött kort och lämnade planen samtidigt som Kalmar FFs gamle brasse Ricardo Santos stegade fram för att punktera matchen.

Santos sköt över och Häcken reste sig mikarulöst ur nederlagets stund och reducerade till 2-3 tre minuter efter starffen. Ytterligare fyra minuter senare, i den 87:e matchminuten gör Jonas Henriksson 3-3 och publiken i extas. 3-3 verkade då logiskt. Men 1 minut in på stopptid tilldöms Häcken en straff. Fram stegar Jonas Henriksson som gör processen kort och smäller in 4-3 för Häcken.