lördag 21 februari 2009

Det var väldans #8

Kalmar FF slog Trelleborg i en träningsmatch på konstgräset vid Fredriksskans med 1-0. Ja, det var väl i sanningens namn det enda positiva i sportväg den här dagen. Mendes målskytt igen. Redktören tror på den mannen.
------------------------------------------------------------------------

Ok då, Anja Pärssons tredje plats i störtlopp var väl helt ok. Synd bara att det inte var VM.
------------------------------------------------------------------------



Det svenska damlaget i skidskytte sköt bort sig och slutade femma. Eller ska vi säga att Anna-Maria Nilsson sköt bort medaljchanserna. Så typiskt svenskt i mästerskap. Här är vi med i medaljstriden i högsta grad åsså 5... ja ni läste rätt 5 bom i näst sista skyttet. Liggande till råga på allt. Vad säger man. Det får liksom inte hända. Till och med tyskan Neuner sköt ju bättre.
-------------------------------------------------------------------------

Inte en enda svensk till andra åket i storslalom. När hände det sist?
-------------------------------------------------------------------------


Överreklamerad enligt Redaktören.

Överreklamerade upphaussade Charlotte Kalla slutade åtta i 15 km dubbeljakt i skid-VM. Hon som skulle vara så bra. vårt nya hopp. Nja, om man kollar på hennes meriter så finns bara tre fullträffar. Tour De Ski-segern, en lagsprintseger och en seger på 10 km fristil. Det var väl inte så mycket att skriva hem om va? Ok, det kanske är vi inom media som håsat och längtat efter en mästerskapsmedalj. Men att var nöjd med en åttondeplats i en distans och en bana som enligt henne själv skulle passa henne är inget annat än en flopp. Inget fiasko, men en flopp. Kalla tappade mark till täten under hela loppet. Hon plockade placeringar, men tappade på täten. Sekund efter sekund. Inte ens i fri stil tog hon in på den flyende polskan och norskan i täten. Till råga på allt så hade hon enligt egen utsago bra skidor också.
Jag vet inte, men det retar mig att hon som ännu inte lyckats fullt ut ändå fått Jerringpriset och nära på fått bragdguldet. Kom igen efter ett VM- eller OS-guld. Då kan vi börja snacka priser.
Jag vet, hon gör bara sitt andra VM. Men om hon inte är bättre så måste vi sluta haussa henne så.
-------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag deppa i kväll och ta nya tag i TV-soffan i morgon.

/Redaktören

Inga kommentarer: