fredag 6 februari 2009

Virrigt

Jocke Lantz saknades i ett virrigt KFF-försvar.

Det blev förlust även i den sista matchen för Kalmar FF i La Manga. Den här gången i tredjeprismatchen mot ryska Krylia Sovetov med 1-3. Precis som i den förra matchen så är det i det här tidiga stadiet av året svårt att säga så mycket om spelet.

Men om Kalmars försvar finns ändå en del att säga. När ryssarna kvitterade till 1-1 såg det mest ut som sockerbistfotboll från KFFs sida. Alla efter bollen och ingen koll på Kulik som helt ostörd kan sätta bollen i nät. Inte var det särdeles mycket bättre vid ryssarnas 2-1 mål. Lindberg överspelad och Wastås ingripande var inte speciellt mycket bättre. Firma Wastå-Lindberg såg ju inte heller direkt övertygande ut vid ryssarnas trejde mål. Nja, defensiven oroar redaktören en smula, även om det blev något bättre i andra halvlek. Men då dog ju offensiven istället.

Saknade Nouris fina kantspel från förra matchen. Såg knappt karln på hela matchen. Potentialen finns där. Det är det ingen tvekan om.

Wastå fick ju revach på sig själv med den där fotparaden i 82:a minuten. Gott så då!

Sobralense lyfte sig rejält mot förra matchen och såg faktiskt rätt bra ut. Fast det var en riktig snedspark 1-0 målet.

Tobbe Tobbe... ut i slutet av första halvlek med ett ömmande lår. Var det ditt sista framträdande? Man blir ju lite orolig.

Smylie var bättre i den här matchen än i den förra. Men ändå inte liksom...

Kändes det inte väldigt mycket stabilare i början av matchen när kapten Rydström dominerade på mitten. Sög åt sig många bollar och fick igång anfallsspelet bra.

Dauda är en gåta i många lägen.

Lindberg behöver Lantz bredvid sig. Som det ser ut i dagsläget måste backlinjen framöver se ut enligt följande: Nouri - Lindberg - Lantz - Larsson

Tobias Eriksson och Daniel Mendes är två bra nyförvärv. Eriksson kommer att växa ut mest. Kvalité!!!

Nu vänder grabbarna hemåt till Kalmar igen och möts av vintermörkret. Bara för Nanne att gnugga vidare på sina ideér och lotsa spelarna fram mot den allsvenska premiären så gott det går. Kanske kan lite försvarsspel sättas i fokus den närmaste tiden.

Just det, Kalmar FF ska spöa IFK Göteborg i Supercupen först :)