tisdag 3 februari 2009

Mendes mål hjälpte inte


Mendes ende målskytten för KFF.

Trots mål av nyförvärvet från AIK, Daniel Mendes, så kunde inte Kalmar FF ta sig till final i La Manga Cup. Nordsjaelland vann matchen med 2-1 efter att Kalmar mattats rejält i den andra halvleken. Nu väntar match om tredje pris istället för final.

Resultatet kändes lite orättvist med tanke på att det var Kalmar FF som förde spelet större delen av matchen. Men Nordsjaellands 1-0 mål var en riktig delikatess. Ett fantastiskt inlägg från vänster av Morten Carlsen som Nakajima-Farann stötte in på volley vid bortre stolpen. Påminde inte så lite om Rasmus Elms inlägg i senaste landskampen mot Mexico. Nåväl resultatet kan vi väl lämna där hän. Det är ändå inte särdeles intressant i en sådan här försäsongsmatch. Vad som var desto mer intressant var hur Kalmars nyförvärv och "gamlingar" skulle klara sig. Hur gick det då?

Daniel Mendes har nu gjort mål i två matcher och ser onekligen väldigt spännande ut. Vaket att vara framme på Emin Nouris fina vänsterinlägg. Nouri som för övrigt var mycket bra i den första halvleken. Men oj vad trött han var i andra. Men, att sätta David Elm på topp fattar jag inte riktigt. Är det inte bättre att låta långe Elm fiska ner bollar till Mendes som sedan kan näta? Tycker nog det.

Tobias Eriksson lyste upp redaktörens inre även om han försvann snabbt från en tänkt högersida tack vare Nouris fina djupledslöpningar i första halvlek. Eriksson var vaken på fasta situationer och besitter onekligen en väldigt hög kompetens. Ska bli mycket intressant att följa honom fortsättningsvis.

Daryl Smylie kom in i andra halvlek och var väldigt osynlig. "Come on Smylie", var det enda man hörde om Ljungsileförvärvet. Å då var det Dauda som skrek åt honom när han försökte sig på en snurrfint i slutet av matchen. Nåväl, det finns fler tillfällen för Smylie att visa upp sig på.

Dauda då! Var rätt ok och skapade en del farligheter men precisionen fanns där inte. Både han och Lindberg hade lite bakflyt.

Rasmus Elm var sliten.

Zlatan i målet var bra. Trots att han var nära att ställa till det för sig i andra halvlek på en utrusning. Men han reparerade misstaget själv.

Mittlåset med Lindberg och Lantz ser vassa ut. Fast vid 2-1 målet gick det för fort för dem.

Men undrar om ändå inte dagens skönaste grej var när Tobias Carlsson stegade in på planen igen. Skönt att se dig Tobbe. Ja, stegade och stegade... karln sprang in så snabbt att linjedomaren var tvungen att kalla tillbaka honom igen. Gött bara det!

/Redaktören

Inga kommentarer: