torsdag 31 december 2009

Redaktören blickar framåt mot 2010


2010 prioriteras både lag- och arenabygge av Kalmar FF.

Det är dags att lämna det förgångna bakom sig och istället blicka framåt mot nya mål, utmaningar och förväntningar. Vad har vi som tycker om Kalmar FF då att se fram emot?

2010 måste bli året då klubbens senaste nyförvärv, som nyligen friades i rätten efter en sorglig historia uppe i Gävle, måste tvingas packa sina väska och lämna Kalmar omedelbart bums. Honom vill jag inte se i den röda tröjan.

2010 kan bli året då åtminstone någon av de tre bröderna Elm flyttar hem igen. David liger väl närmast till hands. Men jag skulle inte bli förvånad om den trygghetsprioriterande hemmasonen Rasmus även han tröttnar på det tuffa proffslivet och kör röd/vitt efter sommaren. Viktor lär bli kvar där ute i den glamourösa världen.

2010 blir året då Kalmar FF inleder den allsvenska säsongen med en seger över IFK Göteborg.

2010 blir året då Nanne i lugn och ro får bygga vidare på det lag som just nu är lite i spillror efter alla proffsflyttar. Det är dags att bygga nytt, bygga ungt och bygga förnuftigt inför det välsignade året 2011.

2010 blir året då Kalmar FF får vara någorlunda ifred från yttre press från både massmedia och proffsuppköpare. Pressen ligger detta år på fram för allt Stockholms- och Göteborgslagen.

2010 blir året då många kommer att stanna till vid IKEA-området längst E22:an för att få något drömskt i blicken samtidigt som betongfundamentens siluetter blir allt mer framträdande.

2010 blir året då brassarna inte står på kö för att få spela för KFF. Inte två men kanske en ny lär dock ansluta till sveriges bästa klubb lagom till försäsongen drar igång.

2010 blir året då puliksnittet i allsvenskan kommer att sänkas markant. Jag menar hur många kommer (eller väljer att resa med sitt lag) för att se Mjällby, BP, Häcken, Trelleborg och Åtvidaberg spela på bortaplan? Folktomt var ordet, sa Bill. Tomt på folk, sa Bull.

2010 kommer att bli året då allt fler ställer sig frågan: När släpps säsongskorten till säsongen 2011? För det är ju egentligen den som vi som älskar Kalmar FF ser mest fram emot.

2010 blir året då ännu fler Kalmar FF-bloggar väljer att stänga ner. Varför vet jag inte, för det finns alltid något intressant att skriva om Kalmar FF

2010 blir året då Kalmar FF slutar trea i allsvenskan, men presterar bättre än tidigare i europacupspelet.

2010 blir ett bra år!

/Redaktören

Inga kommentarer: