onsdag 9 december 2009

DElm och PIngelsten

Läste till min förvåning i dagen tidningar att David Elm kan vara på väg bort från Fulhamn redan. Efter ett samtal med goda insikter i förhållandena i den engelska fotbollen så kanske ryktet via den engelska pressen vara något överdrivet.

Visserligen har David Elm haft stora problem att få speltid i Londonlaget och har faktisk bara spelat a-lagsfotboll i dryga halvtimmen i den dystraste av cuper, ligacupen. Till den lokala blaskan säger Elm att en försäljning och flytt inte är något han fått signaler om. Kan vara så, men det kan också vara precis tvärtom.

Att Elm skulle säljas så snabbt för att få balans i klubbens ekonomi tror jag lite på. Däremot kan en utlåning beroende på att Broakullasonen inte håller måttet vara högst aktuell. Betänk att en annan svenk i Fulhamspelare, Fredrik Stoor, varit utlånad till Derby 1 månad redan. Det mest troliga vore att även David Elm blir utlånda till en klubb i den lägre serien. Allt för att komma in i den engelska fotbollen på ett bättre sätt.

När man sedan läser det här så blir man ju glad och en smula förhoppningfull inför en eventuuell Elm-comeback i den röda tröjan. Fast det låter mest som en dröm.

Vad gäller Patrik Ingelsten så är det otroligt svårbedömt om vad som händer med den forne Kalmar FF-liraren. Skador har förföljt KFFs gamle skyttekung och gör hans form och framtid högt oberäkerlig. Men med tanke på att Ingelsten faktiskt bara lyckats fullt ut i en enda klubb (Kalmar FF) så kanske ändå ett steg till norska Tippeligan och Viking Stavanger under duktige Åge Hareides ledning vara ett lämplig mål för Ingelsten.

Dessutom får han ju närmare hem till sambo, barn och hus i Kalmar. Till båda vill jag dock bara säga att:
VÄLKOMNA HEM TILL KALMAR FF NÄR HELST NI VILL!!!

/Redaktören

3 kommentarer:

Owe sa...

Avseende Fredrik Stoor så var Fredrik som ville bli utlånad till Derby.

När det gäller David Elm är läget i varje lite annorlunda David vill fortsätta att kämpa för att ta en plats i Fulham's förstalag d.v.s. David trivs i Fulham som har en mycket bra organisation David vill säkert stanna i Fulham minst hela kontraktstiden.

Mats sa...

Vete tusan om det är närmare till Kalmar ifrån Norge än vad det är från Holland?

Anonym sa...

Avståndet till Kalmar kan inte vara en faktor. Går klart snabbare att åka från Holland än från väst-norge.