onsdag 16 december 2009

Dags att gå vidare


Moving on!

Satt just och tittade på en inspelning av det första avsnittet av en woodstockdokumentär och slogs av att, det är tur att vi lever i en fri värld. Eller gör vi det? I fallet Patrik Ingelstens framtida klubbval är det nog inte alltid han själv som väljer var han ska spela längre.

Heerenveen verkar ha tröttnat på KFFs gamle skyttekungs ständiga skador och hans chanser att få spela i den holländska ligan verkar vara över. Norska Vikings bud på drygt 6 miljoner kronor på den förre kalmarspelaren har nu också accepterats av Heerenveen och flytten till Stavanger är inte långt borta för Ingelsten. Knappast något han själv räknat med när han drog till Holland och knappast något han själv kunnat stoppa.

Under gårdagen gick det att läsa i Barometern att Ingelsten minsann inte packat några väskor för en flytt till Norge.
- Att klubbarna är överrens och att spelaren och föreningen är överrens är två helt olika saker, sa Ingelsten då.

Sorry man, men innan du vet ordet av så sitter du där på flyget till Norge ändå. That´s the way of the (fotball) world. Så räkna med Patrik Ingelsten i Viking Stavanger inom en snar framtid. Det tror jag i alla fall.

Synd ändå att pengarna antagligen blev alldeles för mycket för Kalmar FF för att på allvar kunna blanda sig in i leken om att kunna plocka hem sin skyttekung. Inbillar mig att Patrik Ingelsten är lite som Torbjörn Nilsson och Jesper Blomqvist när vi snackar om proffslivet. Borta bra men hemma bäst. Ingen av Nilsson eller Blomqvist lyckades utomlands fullt ut utan trivdes bäst hemma i den lugna och trygga miljön som en allsvensk klubb kan erbjuda. Ok, Blomqvist plockade titlar men utan att få särdeles mycket speltid i sina proffsklubbar.

Patrik Ingelsten har visserligen förföljts av skador och därför inte fått visa vad han kan under sin tid i Holland. Men ska sanningen fram så har han egentligen också bara lyckats fullt ut i Kalmar FF. Kom ihåg det. Halmstad är nog inte speciellt sugna på att ta hem sin gamle anfallare.

Misströst inte Patrik. Du kommer till en klubb som numera har en otroligt duktig och sympatisk tränare i Åge Hareide. En tränare som säkert kan plocka fram det absolut bästa ur dig. Fast kom också ihåg en annan sak... Du är alltid välkommen hem till KFF igen när helt du vill.

/Redaktören

Inga kommentarer: