söndag 6 december 2009

Tuff inledning, åsså lite fönster

Kalmar FF får sannerligen bekänna färg redan i inledningen av den allsvenska serien 2010. Inledningen mot IFK Göteborg hemma på Fredriksskans blir ju en riktigt höjdare om än tuff sådan.

Fortsättningen av de inledande hemmamatcherna blir också givetvis tuff för smålänningarna med matcher hemma i turordning:
Kalmar FF-Elfsborg 28 mars
Kalmar FF-Malmö FF 11 april
Kalmar FF-AIK 18 april

Bortamatcher under säsongsstarten ser däremot rätt enkla ut på papperet. Eller vad sägs om i turordning Trelleborg, Åtvidaberg och Mjällby. Är KFF med efter de 6 inledande omgångarna och klara den tuffa hemmastarten så ser det mer än lovande ut. För bortamatcherna skrämmer inte mig särdeles även om vi snackar ettriga nykomlingar.

Nej, ett starkt hemmaspel mot svårt motstånd och sedan hålla ihop det borta mot betydligt svagare motståndare då är mycket redan vunnet i nästa års serie. För en bra start måste KFF få. Starten 2009 glömmer vi ju helst.

Annars är det just nu ett enormt vakuum kring Kalmar just nu. I och för sig kommer en spännande dom på onsdag, var det visst sagt. Då vet vi om det kommer att saknas en spelare i truppen eller ej. För min del får han gärna försvinna från föreningen oavsett hur domen lyder.

Sitter själv och väntar på att det berömda förnstret ska öppna och att spaden ska ner i jorden vad gäller arenan. Vad gäller det sistnämnda så är det är ju mest bara positivt just nu. Bara inte KFF skjuter sig själva i rumpan ekonomiskt om inte publiken strömmar till när allt står klart. Fast det ska vi väl inte hoppas. Nu är det upp till oss supportrar att fylla arenan.

Ett bra tips i vintermörkret är annars att titta på film. Vad passar väl då bättre än Alfred Hitchocks klassiker, "Fönstret åt gården".

/Redaktören

1 kommentar:

Mats sa...

Om publiken kommer beror väl på en blandning av hur bra KFF spelar och hur höga biljettpriserna är. I en liten stad som Kalmar kan man inte ta hutlösa storstadspriser.