torsdag 24 mars 2011

Målsnål seger mot J-södra

1-0 i en träningsmatch mot superettanlaget Jönköping Södra imponerar näppeligen. Men det viktigaste var ändå att det blev just seger. Skärpan i avsluten verkade Kalmar FF ha lämnat hemma när laget brände chanser och en straff. Det oroar en aning.

De senaste säsongerna har just målskyttet kommit i kläm när KFF spelat. Därför är frågan på nytt berättigad efter insatsen mot J-södra. Vem ska göra målen? 26 mål framåt 2010 imponerar inte. Den senaste tiden har Nanne provat med Sobralense på topp. Det gick bra tidigare, nu var det tvärstopp. För givetvis ska Kalmar FF mosa ett lag som Jönköping Södra utan att förta sig. Så stor är skillnaden mellan serierna.

Ärligt talat har jag inget riktigt bra svar själv på vem som ska göra målen. Jag hoppas bara att någon gör det. Dauda var tydligen tillbaka i går, men orkade inte matchen ut. Ser dock inte honom som någon naturlig målskytt heller. Santos kanske blir räddningen trots allt. Nanne snackar ju om att nu är alla Kalmars brassar acklimatiserade till den svenska modellen. Gott så! Dags att visa det på planen 2011 då.

Håller tummarna för att de sista pusselbitarna ska falla på plats och att det uteblivna målskyttet ska lösa sig. Det är nu bara nio dagar kvar till premiären. Är Kalmar FF redo för den allsvenska säsongen i tid till skillnad mot de två senaste åren?

/Redaktören

1 kommentar:

peja sa...

3 frilägen på Mendes, men då vet man ju att det inte blir mål tyvärr.