måndag 21 mars 2011

Show av Kalmar FF på upptaktsträffen


Foto: Redaktören

Dags för den årliga upptaktsträffen för media, tränare, spelare och annat fint folk. Både de flesta tränarna och de flesta i publiken satte störst press på David Elms Elfsborg som i den allmänna omröstningen fick 32% av rösterna följt av Helsingborg 29%, Malmö 22% IFK Göteborg 5% och sedan Örebro på femte plats med 4% av rösterna.


Kalmar FF fick få procent och var betydligt längre ner på listan som i skrivande stund inte är officiell ännu. Även tränarna själva trodde på Elfsborg. Men en del stack ut i sina tips, som Nanne Bergstrand som tippade Örebro SK som svenska mästare med den enkla motiveringen att de tar flest poäng. Själv hann jag inte med med mentormeterknappen och missade hela omröstningen :( Mitt eget allsvenska tips kommer at publiceras på denna blogg i kväll eller i morgon.

Vad gäller omröstningen om de lag som kommer att åka ur allsvenskan så slutade det så här: Gefle 36%, Norrköping 25%, Gais 12%, Halmstad 9% och AIK 2,5%.

"Best in show" blev som vanligt Kalmar FF med Nanne och kapten Rydström på plats.
- Vi var rätt medelmåttiga, ojämna och faktiskt rätt dåliga förra året, sa Rydström bland annat.
När väl brassesatsningen och eventuellt nya brassar på väg in kom på tal så var Nanne snabb i repliken.
- Vi har redan fyra brassar och jag har nog med dem, flinade han. Det kommer nog inga fler brassar innan seriestarten. Sedan får vi se, fortsatte han.

Kapten Rydström fick avsluta scenuppträdandet i Swedbank Stadion i Malmö med att kommentera Kalmars nya arena med följande ord:
- Den kommer att göra oss lite snyggare!

Roligast var annars att snacka musik med kapten Rydström som såg fram emot kommande konserter på Kalmars nya arena. Berättade själv för honom att jag redan bokat in Shelby Lynne, Emmylou Haris och Dolly Parton i Göteborg kommande månader. Henke höjde på ögonbrynen och fick ur sig ett:
- Det var inte illa!

/Redaktören

Inga kommentarer: