fredag 25 mars 2011

Nytt namn på allsvenskan?


Schysst arena, men namnet...

Det rapporteras i radiosporten att det finns ett förslag på att byta namn på fotbollsallsvenskan. Föreningen svensk elitfotboll, SEF, vill helt enkelt sälja ut namnet, men förbundet säger än så länge nej och hävdar att det är de som äger rättigheterna till ett namnbyte. Med Lagrell i täten så lär det nog tyvärr bli så ändå i framtiden.

I mina öron låter det förskräckligt. Inte nog med att alla arenor (hockey som fotboll) tvingas kallas saker som inte har ett dyft med idrott att göra. Namnen stinker dessutom allt som oftast. Tråkigt, fantasilöst och allt för kommersiellt för min smak. Ett exempel på det är förstås Kalmars nya arena. Förskräckligt!

Tänk er själva att vår anrika allsvenska skulle byta namn till Guldfågelserien, Cloettaligan eller Behrnsvenskan. Förskräckligt!

Jag hoppas att både SEF och SvFF orkar så emot de kommersialla krafterna den här gången och vågar behålla allsvenskan som namn på vår högsta fotbollsserie. För nu får det ta mig sjutton vara slut på all utförsäljning av vår idrott.

/Redaktören

Inga kommentarer: