onsdag 13 januari 2010

Hört inför premiären


Hörde just på radio att...

Radiosporten basunerade just ut att Kalmar FFs premiärmatch mot IFK Göteborg är i riskzonen på grund av den rekordtidiga seriestarten och det kalla vädret.

Alla allsvenska fotbollarenor har idag uppvärmda planer för att kunna spela boll på när väl serien drar igång. Det vill säga alla utom en... Fredriksskans. Detta trots att elitlicensen säger att planerna måste vara uppvämda och ha plantäckning. Risken är nu stor att inte Fredriksskans alls är i slag för att kunna spela fotboll på om två månader. Ja, tar man en titt på snötäcket där så förstår man ju problematiken. Frågan lyder:
- Vad återstår då för KFFs grabbar att spela boll på den 13 mars?

Reservarena är Örjans Vall i Halmstad. En arena med idel goda minnen från säsongen 2008. Men problemen kvarstår för iF iF. Dels är även Örjans Vall snötäckt och frusen i skrivande stund och dels spelar HBK själva sin hemmapremiär dagen efter Kalmars på just Örjans Vall. Tror i ärlighetens namn inte att HBK vill ha den söndersprungen om det nu kommer att gå att spela på planen.

Vad återstår då? Borås Arena har ju för all del konstgräs och Elfsborg spelar inte på sin egan hemmaplan förrän den 22 mars. Så det lutar väl åt en resa till Borås då i premiären. En arena som IFK Göteborg definitivt inte trivas på :) Samtidigt en arena där det ju inte gick så där förtvivlat bra för Kalmar på under europacupäventyret :(

Med tanke på hur svenska fotbollsplaner brukar må i mitten på april så lär det väl vara kölapp till Borås Arena, Strömvallen och de andra konstgräsplanerna redan i mars. Lindsdal har konsträs va? Eller också får kalmarborna gå man ur huse med sina snöskovlar för att sedan torka upp Fredriksskans med stadens hårfönar. Tja, den som lever får väl se när det väl börjar dra ihop sig.

Fattar ni som gnäller över att Kalmar minsann inte behöver en ny flott arena att behovet är enormt stort. Tänk om klubben missar elitlicensen och att säsongen så att säga fryser inne. Huvva!

/Redaktören

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu blev jag skraj. Vems är ansvaret för detta?

Anonym sa...

Norrköping ligger nog närmre till hands än Borås om man måste spela nån annanstans. Kanske kan man byta så att IFK spelar hemma och att KFF får hemmamatch när de möts under hösten.

Redaktören sa...

Ska forska vidare i ämnet.

Mats sa...

Jo, Lindsdal har konstgräs....och klubbledningen brun tunga.