söndag 1 augusti 2010

Första förlusten på bortaplan

Erik Israelsson bäst i Kalmar FF trots 1-3 på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg punkterade mötet i den 17:e omgången redan efter 36 minuters spel när Tobias "kalmardödaren" Hysén satte sitt andra mål i matchen fram till 3-0 för hemmalaget. En oförmåga att göra mål samt ett försvar som gick vilse innan Tobias Carlsson kom in och styrde upp det hela gjorde att Kalmar FF förlorade med 1-3. Kalmars första förlust på bortaplan för säsongen.

3-0 efter en halvlek blev förstås för mycket Kalmar FF som redan då var ett slaget lag. Nanne gjorde något han aldrig gjort förut och bytte ut hela 3 man till halvlek nummer två.
- Det var givetvis en chansning med tanke på att någon hade kunnat bli skadad, sa Nanne efter matchen.
Men 7 skador i truppen innan match fick räcka för den här dagen och ingen spelare vankade tack och lov av planen skadad i andra halvlek.

Den misserabla första halvleken förklarade Nanne med att Kalmar bjöd sina motståndare på målen. Och visst var det så. Virrigt, obeslutsamt och dålig koll på motståndarna var anledningen til 3 mål i baken i första halvan. Dagens tredjemålvakt Zlatan Azinovic kan inte lastas för målen. Det kan däremot de framför honom göra. IFK hade 4 skott på mål i första halvlek. 3 av dem gick in. Effektivitet! Något KFF inte är just nu. På 8 skott på mål från Kalmars sida blev det bara utdelning på 1. Brassen Douglas reducering i den 70:e minuten.

Santos nickade utanför, dagens bäste KFF:are Erik Israelsson sköt i ribban och hopplöse Mendes hade matchens friläge men fick bara iväg en"fjösare" (som David Elm skulle ha uttryckt det) och inga problem för Markus Sandberg i IFK-målet att ta den bollen. Kalmars stora stora chans hade faktiskt Zlatan Azinovic, när han sparkade ut bollen så låååångt att den studsade utanför Sanbergs straffområdesgräns och över IFK-keepern. Oturligt nog för Kalmar så hann Sanberg precis tilbaka till mållinjen för att peta bollen till en resultatlös hörna. Det tillsammans med KFF:s första 10 minuter var det bästa laget förmådde den här kvälen på Gamla Ullevi.
- Varför sätter aldrig era anfallare sina chanser, frågade jag Nanne efteråt.
- För dålig teknik, sa Nanne kort. Det tillsammans med bristande självförtroende gör att vi inte producerar några mål.
- Kan ni inte träna på det då, undrade jag.
- Kom tillbaka om 10 år så får vi se, sa Nane och smålog lite faktiskt.

Bäst:
- Erik Israelssons enorma slit och kämpaanda matchen igenom. Han hade varit värd ett bättre öde än att hans jätteskott tog i ribban.
- Att Nannes 3 byten i halvtid faktisk gav bättre spel i upptakten av andra halvlek.

Sämst:
- Försvarsspelet i första halvlek.
- Mendes otroliga miss på friläget i första halvlek. 1-1 där och matchen hade sannolikt fått ett annat ansikte.
- Första bortaförlusten för säsongen och 3 tappade poäng.