söndag 29 augusti 2010

Ny förlust

Det hjälpte föga att Kalmar FF återvände till samma arena som för två år sedan var platsen för guldjubel och klackarna i taket. Idag blev det förlust mot HBK med 1-2 och nu är det bara 3 poäng ner till AIK på kvalplats.

Rapperterna från matchen var samstämmiga. Usel underhållning och taffligt spel från bägge lagen. Men Halmstad var minst taffliga och Marcus Olsson kunde ensam sänka KFF med sina 2 mål (37:e och 51:a matchminuten). Tröstmålet av Mendes i slutet av matchen tände förvisso en stimma hopp för Kalmar. Men närmare än 1-2 kom inte KFF den här dagen. Kom ni ihåg 2008? Då fanns det liksom inte på papperet att Kalmar skulle förlora mot HBK. Vad hände sedan? Vad gick snett? Vem eller vilka tyckte inte fotboll var kul längre? Var är motivationen nu?



Efter att ha legat i topp av formtabellen efter VM-uppehållet ligger nu stolta Kalmar Fotboll Förening sist i samma tabell som ju beräknas på de 6 senaste matcherna. På dessa 6 matcher har Kalmar vunnit ynka 2 och förlorat hela 4 stycken. De 3 senaste insatserna i allsvenskan 2010 har slutat med förlust. Så snacket om att laget nu är på uppgång igen efter en svacka kan vi än så länge glömma.

Det 100:e året i föreningens historia kan komma att bli ett av de mörkaste i föreningens historia. Åtminståne på länge. Alla vi som blivit bortskämda med kamp, vilja och ett sjutusan till spel där ute på planen vill nog helst bara glöma 2010 och sikta in oss på den välsignade året 2011 när den nya arenan (som jag vid namn inte vill nämna) äntligen står klar. Bara att hoppas att även KFF är klara för allsvenskan även detta år. Faktum är att jag börjar bli skraj nu. Skraj för alla kvalstreck och andra streck i den delen av tabellen som jag aldrig i mitt liv trodde jag skulle tvingas skåda åt detta år.

Närmast väntar BP hemma på Fredriksskans söndagen den 13 september. Med tanke på datumet och formen så vågar jag i dagsläget inte tro på några poäng längre. BP har bara 2 pinnar färre än Kalmar och slåss för att inte dras ner ytterligare i botten. Även om deras form också är mycket tveksam just nu så utser jag inte på något vis KFF till favoriter i den fajten. Tyvärr!

Se till att få Etrit Berisha hel under landslagsuppehållet. Släpp in Paulus Arajuuri i mittlåset tillsammans med Tobbe C. Ge Tobias Eriksson mirakelmedicin. Lär Sobralense att värdera sina insticks- och inläggslägen bättre. Lär Dauda var man löper inte bara hur fort. Låt Emin Nouri få tillbaka sin ytterbackplats, men var försiktiga med Mattias Johansson. Han kan bli hur bra som helst. Sälj Ålander. Träna avslut med Mendes och Santos. Ge laget kraft under vingarna under uppehållet och börja planera för att det här mycket väl kan vara Henrik Rydströms sista år i svensk toppfotboll.

Mycket gnäll va? Men vad ska man skriva då. Att Kalmar FF just nu är allsvenskans bästa lag eller...

/Redaktören

5 kommentarer:

Frippe sa...

Det är mycket som är fel just nu.
Om man tar det mest lättanalysta så är det framförallt tre saker.
1. Backlinjen uppför sig som ett korpenförsvar. Är verligen instruktionerna att man ska ligga så högt med en så trög backlinge? Två långbollar från HBK och två enkla frilägen där HBK-spelare hur enkelt som helst kan springa ifrån och göra mål.
2. KFF:s spel är så oerhört enahanda och förutsägbart. Kan man verkligen inte variera sitt spel överhuvudtaget? Kantspel, vad är det?
3. Det tekniska kunnadet är dåligt just nu. Man fortsätter ändå matcherna igenom likadant. Trots att man inte har kunnandet.

Dessutom är det en gåta att Dauda får fortsätta att spela från start. Inte en passning rätt de senaste matcherna. Han verkar helt sakna blick för spelet. Är det bara självförtroendet? Tror inte det.
Sen är jag tveksam till att både Rydström och Israelsson ska spela samtidigt. Det är för lika i sitt spel.

Redaktören sa...

Håller med i din analys Fripe. Framför allt det tekniska kunnandet har ju Nanne också kritiserat hårt de senast matcherna.
Svårt att peta någon av Israelsson och Rydström med tanke på det spelarmaterial som KFF just nu besitter. Men jag förstår din poäng.

Anonym sa...

Börjar kännas riktigt tungt nu. Jag har inget bra svar på hur Kalmar FF ska ta sig uppåt i tabellen igen... tyvärr!

Anonym sa...

Jag fattar ingenting längre!

Anonym sa...

Är lite ledsen i ögat just nu. . Ser matchen Bajen mot Jönköping, där Södra med 3 Kalmarspelare leder. Trots detta så tycker jag Bajen spelar så mycket bättre fotboll än Kalmar just nu. Det säger inte lite. De har inte ens Hallenius med. Lennartsson och Thorbjörnsson tillbaka. Allt försvar bättre än vad vi har nu. Undrar hur lätt det är att sälja in arenan nu? Till Allsvenskan eller till Superettan? Usch. Trodde inte jag skulle skriva detta, men med Rydström på plan finns ett offensivt alt mindre. Han spelar bara i sidled. Skjuter aldrig från distans.