lördag 14 augusti 2010

Sicket mörker


Nanne har en hel del att fundera över.

Jag tippade att Elfsborg skulle besegra Kalmar FF med 3-1. Det blev 4-1 på Borås Arena och mörkret är totalt. 1-1 i halvtid innan Johan Larsson klev fram och satte 2-1 på egen hand för att sedan vända ut och in på Klamars försvar, åsså var det helt plötsligt 4-1.

Vad gjorde egentligen Tobbe Carlsson och Stefan Larsson på 4-1 målet? Flipperspel framför Wastå och paradgata för James Keene att sänka KFF totalt. 1-1 i halvtid och rätt piggt spel räckte alltså inte för att Kalmar skulle kunna få med sig poäng från Borås. Elfsborg (läs: Johan Larsson) fräste på och avgjorde matchen på 6 hemska minuter. Å visst gjorde Denni Avdic mål igen. Sa jag inte det redan innan.



17-9 i skott och 8-2 i avslut på mål för Elfsborg. En statistik som många känner igen hemma från Fredriksskans. Fast på så många chanser brukar ändå inte KFF lyckas avgöra matcherna till egen fördel. Effektiva Elfsborg så rätt enkelt till att ta tre poäng från Kalmar den här eftermiddagen och utnyttja sina möjligheter på bästa sätt.

Vad värre är att nu börjar lagen bakom KFF att slicka dem i röven i tabellen. AIK slog visserligen Gais med 1-0. Men redan i morgon kan IFK Göteborg peta ner Kalmar ett hack om de slår Helsingborg hemma. Även BP och Häcken kan ta sig förbi smålänningarna i händelse av seger senare i veckan. Herregud! Europaplatsen nästa säsong ser ut att gå om intet om ingenting händer snart.

Nä, det här var ingen munter lördag. Blir det inte seger hemma mot jättejumbon Åtvidaberg i nästa omgång så vet jag inte vad jag gör.

/Redaktören

1 kommentar:

Anonym sa...

Första halvlek var en av de bättre Kalmar visat upp i år. Andra halvlek var det inte. Nanne sa i intervju efter matchen att han inte ansåg någon spelare komma upp i normal standard och att de tappade spelet när de var tvugna att ta ut sin kantspelare. Jag håller med. Daudas skada försämrade spelet. Prio 1 måste nu vara att säkra kontraktet. Alltså är seger mot Åtvid och HBK ett måste. Poängmässigt är det bättre med segrar och ett fåtal förluster än massor av oavgjorda.

Kalmar FFs försvar håller inte allsvensk klass. Några matcher till så är Kalmar i toppen över lag som släppt in flest mål. Det blev många mål i baken tidigare säsonger också, men desto fler framåt. Wastå gjorde ett par bra räddningar igår, men på de 3 senaste matcherna han har stått har han fått hämta 10 mål i egen kasse. Zlatan senaste matchen han stod 3 bollar. Alltså 13 insläppta mål på 4 matcher. Augustsson kanske kan bli en helt ok back, men han behöver mer träning på den positionen och han behöver ha vana och duktiga bollhållare framför sig på kanten. Larsson behöver höja sin aggressivitet som mittback. Aggresiviteten har dock Tobbe C, men tack för lång och trogen tjänst. Det fungerar inte med rensningar i tomma intet och uppspel med okänd destination. Mattias Johansson missar ibland i positionsspelet, men vilken talang han är!!! Vad gör alla våra backtalanger i Jönköping? Thorbjörnsson och Lennartsson? De tillsammans med Arajuuri kan inte vara sämre alternativ att spela in framöver. Tur att Berisha snart åter i full träning.