onsdag 10 december 2008

Landslagsmålvakt klar för Göteborg FC


Hedvig Lindahl flyttar till Göteborg.

Göteborg FC har förstärkt ytterligare på målvaktssidan och värvat landslagsmålvakten Hedvig Lindahl till klubben. 25-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med GFC och lämnar där med sin tidigare klubb Linköping.

Hedvig Lindahl är förstås precis vad Göteborg FC saknat de tidigare säsongerna. I och med landslagsmålvaktens signatur på kontraktet så kommer den ganska ihåliga defensiven att förstärkas rejält inför nästa säsong.
I och med Lindahls underskrift så har nu göteborgsklubben värvat två målvakter inom loppet av tre dagar. Tidigare i veckan skrev ju Susanne Nilsson även hon på för göteborgsklubben.
Vad är det man brukar säga... ut med det gamla och in med det nya.

Hedvig Lindahl började spela fotboll redan som 4-åring och blev ganska fort klar över att det var i målet som hon trivdes bäst. Karriären inleddes i Grottorps IFs pojklag och tog riktig fart när hon debuterade i dåvarande Malmö FF 2001. En klubb som hon också blev svensk mästare i 2001 och 2002.



2004 blev hon utlånad till Linköping. Ett år som kröntes med att skånskan blev vald till årets målvakt. En bedrift hon även mäktade med 2005.
Hedvig har hunnit med att bevaka det svenska landslagsmålet 38 gånger och är förstås fortfarande högaktuell som förstemålvakt i landslaget.
- Det känns väldigt bra och är en jättegrej för oss, säger Göteborf FCs ordförande, Peter Bronsman, i en först kommentar om klubbens senaste tillskott.

Kontraktet sträcker sig över i första hand 1 år men kan komma att förlängas om landslagsstjärnan trivs i sin nya omgivning.

I och med Lindahls underskrift så tyder också det mesta på att den norska superstjärnan, Ingvild Stensland, kommer att förlänga sitt kontrakt med göteborgsklubben.


/Redaktören

Inga kommentarer: