tisdag 23 december 2008


Ut i Europa på lätta vingar.

Att Patrik Ingelsten skulle bli proffs efter guldsäsongen kom väl inte som någon direkt överraskning direkt. Skytte kung och därmed allas ögon på sig rimmar ju ganska väl. Att det sedan blev Heerenveen tror jag bara gynnar honom.

Fick tidigt höra från vissa andra allsvenska håll att den där Ingelsten är inte mycket att satsa på. Han gjorde inte mycket rätt i Halmstad och kräver en bra omgivning och bla bla bla... Nu har Patrik Ingelsten minsann visat att han mycket väl kommer att klara sig bra ute i Europa. Hans utvecklingskurva har gått spikrakt uppåt under Don Nannes vingar.

Men jag tror att det kan gynna 27-åringen att komma just till Heereveen i den holländska ligan av den anledningen att där finns redan Viktor Elm. Viktor och Patrik känner varandra och hittar varandra på planen. Dessutom kan det av rent sociala själ göra att bägge två komer lättare in i kluben och stan. Och visst sjutton är det en fördel för Ingelsten att få samma fina passningar serverade av Elm som han fick i Kalmar.

Givetvis en stor förlust för svenska mästarna, men också nya friska miljoner in i kassakistan att köpa brassar för. För det är väl en sådan som Nanne planerat ska ta över efter Ingelsten.

Redaktören tror på succé, om än inte omedelbar, för både Viktor Elm och Patrik Ingelsten i sin nya klubb. Om det sedan blir 19 mål i den holländska ligan återstår att se. Men det tror väl egentligen igen. Ska dessutom bli kul att se bägge två i landslaget framöver.


/Redaktören

Inga kommentarer: