söndag 3 oktober 2010

Bara 1-1 mot Gefle


Daniel Mendes räddade 1 poäng åt Kalmar FF mot Gefle.

Kändes som underskattning från både mig och Kalmar FF med tanke på att Gefle lyckades kriga sig till 1-1 på Fredrikskans ikväll. Ett resultat som man måste sortera in i högen av misslyckande matcher för Kalmar.

Ska säga det med en gång att jag inte såg matchen på TV eller någon annan stans. Dessutom lyckades jag bara lyssna på den andra halvleken via Sveriges Radios webbsändning. Intrycken jag fick därifrån var att den första halvleken var ljum från KFFs sida och att laget i andra halvan spelade upp sig och gick för 3 poäng. Mendes gjorde det som begärdes av laget. Nämligen att stänka in det mål som i alla fall gav ett kryss. Å just de där 8 kryssen är nog en anledning till poängtappet mot toppen. 1 poäng i dagens fotboll (speciellt hemma) känns nästan som en förlust. 1 poäng tar inget lag uppåt i tabellen direkt. Kryssen plus den erbamliga starten och sommaren har satt sina spår.

Nu räckte det bara till 1 pinne idag och med tanke på det tuffa avslutande spelschemat så kan inte detta bli något annat än en mellansäsong för Kalmar. Malmö (b), Mjällby (h), Häcken (h) och Helsingborg (b) ser ut att bli max 4 poäng vilket skulle ge 39 poäng när vi skriver slutfacit 2010. Vilket i slutändan skulle ge 100-åringen en placering 9 eller 10 ungefär.



Det kändes ändå som Kalmar gick för seger i slutet av matchen utan att få till det. Mycket spel runt runt igen enligt kommentatorerna. Det känns ju igen. Även det faktum att föreningen oftast vinner skottstatistik, avslut och bollinnehav utan att vinna känns igen. Inget undantag denna söndag. Förutom skott på mål. Där var Gefle bättre.

Nä, Kalmar tycks köra fast och aldrig riktigt komma till farliga avslut. De var lätträknade de farliga avsluten av det jag hörde. Det tycks inte finnas någon riktig "striker" och effektivitet inne i boxen i dagens Kalmar FF. Varför vet jag inte riktigt. För veka anfallare??? För tunn trupp?? För på resten av banan tycks det hela fungera bättre? Eller?

Frågorna är många inför det välsignade året 2011 då den nya arenan ska invigas. Det är då Kalmar FF ska lyfta igen från att ha varit ett mittenlag till toppen. Till den tabelltopp där vi är vana att se de röda bröderna de senaste åren.

Den här matchen mot Gefle vill jag helst bara kasta bort och glömma.

/Redaktören

Inga kommentarer: