måndag 18 oktober 2010

Guldjagande Malmö FF på bortaplan

Kalmar FF styr bussen mot Malmö och Sveriges för närvarande finaste, flottaste och lyxigaste arena (dessutom med ett acceptabelt namn). Ikväll blir det sannerligen upp till bevis för KFF mot ett guldjagande Malmö FF som bara har 1 enda förlust på 10 matcher och är obesegrade på hemmaplan. Men den inbördes statistiken toppar Kalmar.

Malmö FF toppar så väl den allsvenska tabellen som formtoppstabellen. Laget går just nu på vatten och jagar föreningens 16 SM-guld under sina 74 säsonger i högsta serien. Måtte inte historiens makt väga tyngst ikväll när Kalmar FF kommer på besök. Då kan det gå riktigt illa. Intressant ändå att det är Kalmar som leder den inbördes statistilken lagen emellan med 5 segrar, 2 kryss och bara 3 förluster på de senaste 10 mötena. Det bled dock pisk för KFF i matchen nere i Malmö den 11 april med 2-3. Det efter att Kalmar haft ledningen två gånger i första halvlek genom mål av Dauda (12) och Tobbe Eriksson (16). Nu hjälpte inte det eftersom försvararen Markus Halsti gjorde 3-2 och segern till MFF... då.

Men 2009 var det klackarna i tacket för Kalmar FF nere i Skåne när Rasmus Elm satte 2 mål och gav KFF segern mot MFF i deras egna borg. Låt oss hoppas på något liknande ikväll.

Nu skriver vi 18 oktober 2010 och formen är oviss för bägge gängen efter ännu ett landslagsuppehåll. Kan ju alltid hoppas att det inte går lika illa för KFF mot Malmö som det gjorde för Sverige mot Holland... huga! Kalmar ligger 8 i serietabellen inför matchen, men dessvärre bara 11 i formtoppstabellen. Laget hackar en del och det är väldigt svårt att veta hur dagens Kalmar FF kommer att uppträda på jättearenan i Malmö. Konstateras kan ändå att Kalmar bara har 1 förlust på de senaste 5 matcherna. Så formen finns där någonstans. Det gäller bara att plocka fram den.

Laget verkar ganska intakt för Kalmars del där bara avstängde Ricardo Santos saknas. Inte så bara i och för sig. För övrigt rapporteras det om idel hela spelare. Gott så! Riktigt sköj att Nanne dessutom ger spetstruppens 17-årige anfallare Måns Söderqvist plats i truppen. Det kanske inte blir så värst mycket spel, men utspelet från Nanne vittnar om framtidstro. Skönt också att Etrit verkar ok och vaktar målet ikväll. Skadan tycks tillfälligt stoppad i alla fall.

Som jag har tjatat att Paulus Arajuuri ska sköta mittlåset tillsammans med Tobbe C under säsongen. Sedan de fått ett par matcher tillsammans så talar ju resultaten sitt tydliga språk. Arajuuri är definitivt en man för allsvenskan. Ikväll lär de två kampera ihop igen.

Även om Kalmar FF kommer till spel med i stort sett bästa tänkbara startelva så lär mötet mot serieledarna bli väldigt väldigt tufft. Det ska otroligt mycket till om KFF ska kunna knipa poäng borta mot ett lag som alltså ännu inte förlorat på hemmaplan i år. Betänk det! Kalmar har haft en tendens att ha mycket boll under matcherna, skapat lägen men haft fötvivlat svårt att skapa bra lägen som renderar i mål. Den riktiga glöden och skärpan inne i boxen är som bortblåst och skotten utifrån har oftast varit långt över eller bredvid. Vad det beror på har jag svårt att sätta fingret på just nu. För dålig kvalitet antagligen. Men samtidigt har Nanne säkert någon räv bakom örat och hoppet är ju trots allt det sista som överger människan. Gissa om HIF-supportrarna tänker likadant kring kvällens match i Malmö ;)

Läget i lagen
Kalmar FF:
Robin Östlind (s), Ricardo Santos (a).
Malmö FF:
Ivo Pekalskis (s), Jasmin Sudic (s).

Redaktörens startelva (4-3-3):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson
Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson
Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Daniel Mendes.

Detta vill Redaktören se:
- Mod
- Ett Kalmar som inte går bort sig, typ Sverige mot Holland.
- En beslutsam Berisha i mål
- Fler avslut på mål

Redaktörens tips: 2-1 (tyvärr)

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

En stark laginsats med mycket mod och stark benhård vilja av
Kalmar FF och i synnerhet av Etrit Berisha.

Skönt... :-)