torsdag 21 oktober 2010

Det var väldans #74

... Kalmar FF i läggmatch mot Helsingborg i den sista matchen för säsongen! Jo, det var allt braskande rubriker som Aftonbladet idag skickat ut till sina läsare. Tanken skrämmer även mig och tydligen är även laget lite påverkat av situationen. I alla fall om man ska tro Erik Israelssons uttalande i samma artikel.
------------------------------------------------------

... Santin brände lägen i CL så det stod härliga till i matchen mot Barcelona igår. Skit samma... du är välkommen tillbaka till KFF när helts andan faller in käre Cesar.
------------------------------------------------------

... Grejen är den att om KFF vinner över Hammarby i cupsemifinalen på onsdag och HIF över Mjällby dagen efter så möts de två lagen i cupfinal. Kalmar FF blir då klara för europacupspel om de vinner finalen eller om HIF blir svenska mästare.
Notera dilemmat om det står klart att KFF och HIF möts i cupfinalemn: Kalmar möter HIF en vecka före cupfinalen, i den sista omgågen av fotbollsallsvenskan. KFF kan då förlora medvetet och ge HIF guldet (om det fortfarande är kamp om guldet mellan HIF och MFF), och ändå få spela Europacupspelet nästa säsong.
Frågan lyder: Kommer KFF att sälja sig i sista omgången av fotbollsallsvenskan? Ja ni, ingen munter historia att ta ställning till.
------------------------------------------------------

... Fler artiklar i ämnet hittar ni HÄR och HÄR.
------------------------------------------------------

... Men det snöar ju ute!!!
------------------------------------------------------

... Riktigt gutt att KFF är klara för semifinal i U-21 slutspelet. Det blev seger över IFK Göteborg i går efter straffar där Jocke Karlsson kunde slå in den förlösande bollen i mål och fixa semifinalspel. Nu väntar... just det... Helsingborg (vilka annars) i semifinal på hemmaplan.
-----------------------------------------------------

... Skulle man då kunna tänka sig följande scenario lagens båda tränare emellan:
Nanne: "Om ni får vinna allsvenskan så kan väl i alla fall vi få vinna cupenfinalen och semifinalen i U-21 slutspelet".
Conny Karlsson: "Låter bra du!"
-----------------------------------------------------

... Visserligen vann Man Utd gårdagens match mot turkiska Borsaspor med 1-0 i en rätt medioker historia. Skönt så långt! Men... Rooney saknas, Roooney behövs men Rooney hånas nu öppet för saker som vi egentligen inte vet så värst mycket om. Sir Alex hånfulla uttalanden gör mig egentligen bara illa berörd. Även om Rooney nu gjort horribla övertseg och fel saker så kan han väl i så fall bara lämna klubben... "plopp"... borta... utan hån från tränaren... Lite som var fallet i Kalmar FF i somras med Bapupa. Puts väck liksom!
Ligger det ytterligare saker bakom? Historien känns i alla fall igen sedan spelare som Beckham, Jaap Stam och van Nistelroy helt plötsligt fått lomma ut bakvägen med dustruten på. Mobbing på hög nivå om ni frågar mig.
------------------------------------------------------

... Cantona fick en andra chans. Fast då snackar vi å andra sidan en riktigt KUNG!!!
------------------------------------------------------

... Nä, hoppas vi slipper scenariot angående läggmatch eller inte mellan KFF och HIF. Lika bra att ta hem cupen istället och slippa alla konspirationsteorier. Fast så kan man ju inte heller resonera riktigt... Ja, olyckligt är det i alla fall...

/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Israelssons blogg på rekatochklart är läsvärd! Kan ju vara läge att börja spekulera OM Kalmar vinner mot Bajen och OM HIF vinner mot Mjällby. Nu verkar det som om en U21 semi spelas dagen innan matchen i cupen. Ingen bra tidsplanering för bästa resultat. Självklart ska Kalmar se till sitt bästa. De andra lagen har ju sett till sitt bästa. De har ju vunnit mer än Kalmar.....

Frippe sa...

Om det nu är så mycket mobbing hur kommer det sig då att han nu skrivit på ett nytt femårskontrakt?
Av det man hört är det väl mer en besvikelse från Ferguson över att Rooney velat lämna. Man ska nog akta sig för att dra för långtgångna slutsater när de gäller spelare och vad som händer bakom kulisserna. Det är sällan ens fel när två träter......