onsdag 13 oktober 2010

En lektion i fotboll


Tack för föreställningen Holland.

Sverige och Erik Hamrén fick i går komma ner på jorden igen efter en fin start på EM-kvalet. 1-4 mot Holland blev till och med större siffror än jag själv vågade tippa.

Hade själv satt 3-0 till Holland timmarna innan match. Kompisar runt om mig surnade till och tyckte att jag neggade för mycket.
- Inte, sa jag. Det är bara fakta om hur det kommer att sluta.

Holland är ett världslag och var trots allt i VM-final i somras. Glöm inte det. Sverige, en nation som inte ens nådde VM, skulle aldrig i världen kunna ha en chans mot denna stormakt inom fotboll. Det var väl inte så svårt att lista ut redan innan. Dessutom spelades ju matchen i Holland. Vem, jag bara undrar ,vem kan vara så naiv att och tro på svenska seger mot Sneijder och hans supergäng på Amsterdam Arena?

- Det var väldans vad Holland ligger lågt med sin backlinje här i början, Sa expert Kåmark i lindan av matchen.
Allt för att bara se när blixten slog ner fyra minuter och tre pass senare. Pang 1-0! Den holländska taktiken att lura upp svenskarna i banan satt som en smäck och Andreas Granqvist hängde inte alls med i sväng (dörr) arna. Sedan kastade Berang Safari ett inkast rakt i gapet på Wesley Sneijder och så var det 2-0. Godnatt!

3-0 och 4-0 var vacker konst och ridån ner för svensk fotboll den här gången. Lektionen var över. Föreställningen var slut och Holländarna lät Sverige och Granqvist reducera för att sedan helt slå av på takten sista kvarten.

Det var jobbigt att se. Som en dolk rakt in i fotbollshjärtat. Samtidigt ett facit på att svensk fotboll tyvärr inte är bättre än så här just nu. Det hjälper inte ens att vi har en av världens bästa fotbollsspelare där framme. Zlatan kan ju inte göra allt själv... liksom.

Fast å andra sidan... Vad hade hänt om Toivonens lobb gått in och Sverige fått 1-1? Hoppet är trots allt det sista som överger människan. Nu gäller det att ta nya tag till kommande kvalmatcher 2011. Ut och kör bara!

/Redaktören

Inga kommentarer: