lördag 2 oktober 2010

Inför Gefle

Även om statistiken genom åren är ganska jämn mellan Kalmar FF och Gefle så talar ändå det mesta för att KFF kommer att införskaffa ytterligare 3 poäng i den allsvenska fotbollen på söndagen. För inte ska väl Gefle kunna skaka Kalmar på Fredriksskans?

Satistiken säger att på de senaste 10 mötena lagen emellan så har Kalmar vunnit 4 matcher, 3 har slutat oavgjort och Gefle har vunnit 3 gånger. Jämnt så det förslår. 2010 slutade mötet i Gävle den 2 maj 0-0. I cupen den 11 juli tvingade Gefle fram en förlängning där Kalmar tillslut kunde vinna med 3-1. Jämnt var det ja. Ändå känns det som de röda bröderna kommer att bärga 3 pinnar mot detta Gefle som ligger sist i allsvenskan och som jobbar för att få stanna kvar i serien även nästa säsong. En KFF-seger vittnar inte minst formtabellen om där Gefle sladdar rejält först på en 15:e plats.

All heder åt tränare Per Olsson som gjort ett jättejobb med föreningen genom åren men som i år nog få se sig besegrade av Kalmar FF på Fredriksskans. Notera att succémannen Alexander Gerndt (som jag faktiskt träffade och hade ett längre samtal med i Helsingborg i fredags) fortfarande leden den interna skytteligan på 8 mål trots att han sedan en tid tillbaka nu representerar Helsingborg. Jakob Orlov är närmast med 6 fullträffar. Notera också att Gelfe bara gjort 5 mål på sina 5 senaste framträdanden. Varför skulle KFFs numera stabila försvar och målvakt släppa in ett enda på söndag? Jag vet ette!

Möjligtvis kan ett inefektivt Kalmar göra att matchen slutar 0-0. Som ni själva hör så är jag fylld av optimism inför mötet med Gefle. Men se upp för Hasse Berggren och Jakob Orlov längst fram i Gefles anfall. De kan ställa till med obehagligheter om inte KFFs defensiv är på tårna. Notera att Gefles Jonas Lantto är avstängd. Ytteröligar en anledning att tro på kalmarseger.

Etrit Berisha tycks vakta målet trots skadekänningar i den senaste matchen. Berisha blev ju kvar i Örebro för en extra koll senast, men tycks nu ändå klara av att vakta målet. Halleluja! Vidare ska det inte vara några problem med den backlinje som spelat mestadels den senaste tiden. Äntligen lite kontinuitet från Nannes sida där. Skönt! I en 4-3-3 uppställning tycks Tobias Eriksson vara borta på grund av skada. Vilket gör att Ålander troligen tar hans plats på mitten. Offensivt saknas Sobra som är avstängd. Inte alls bra med tanke på brassens kreativitet. Nu får nog Dauda, Santos och Mendes ta hand om den offensiva delen. Inte mig emot i och för sig. Bertilsson hade det ju tungt senast och får starta på bänken.

Ut och kör KFF. Det här klarar ni!

Läget i lagen
Kalmar FF:

Mattias Johansson (s), Tobias Eriksson (s), Robin Östlind (s), Daniel Sobralense (a).
Gefle IF:
Jonathan Hellström (s), Daniel Leino (s), Jonas Lantto (a).

Redaktörens startelva (4-3-3):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson
Stefan Ålander, Henrik Rydström, Erik Israelsson
Abiola Dauda, Ricardo Santos, Daniel Mendes.

Detta vill Redaktören se:
- Effektivitet i sista tredjedelan av banan.
- Ett Kalmar som inte underskattar sina motståndare.
- Ett vaket försvar och en beslutsam Berisha i mål
- Ett extra öga på Hasse Berggren tack.

Redaktörens tips: 3-0

/Redaktören

Inga kommentarer: