torsdag 5 november 2009

Bapupa klar för Kalmar FF



Yannick Bapupa på språng mot Kalmar FF.

Kalmar FF har gjort klart med Gefles mittfältare Yannick Bapupa. Övergången med 27-åringen blev klar ovänta snart efter att säsongen tagit slut. Något som Kalmar FFs lagledare Ola Ragnarsson mest bara ler åt.
- Ja, det går fort nu för tiden. Inte bara på planen. Vi såg ju i affären med David Elm hur snabbt saker och ting kan hända, sägen Ola Ragnarsson till Redaktörens skans.

Ola Ragnarsson är noga med att poängtera att Yannick Bapupa är en orehört intrassant spelare för Kalmar FF med sin naturliga snabbhet.
- Han har ett mycket snabbt löpsteg och är tekniskt mycket bra, menar Ola. Han kommer att passa utmärkt in i vårt snabba spel med mycket omställningar.

Kalmar FF har haft ögonen på den 27-årige mittfältaren ett tag och var snabbt på det klara med att klubben aboslut ville knyta honom till sig.
- Det känns förstås väldigt bra att ha gjort klart med ett såpass kvalificerat nyförvärv redan i november, menar Ola Ragnarsson.

Tanken med Bapupas tjänster på planen ska vara att kunna vara med i de snabba omställningarna på kanterna för att sedan kunna utmana motståndarnas försvarare och skapa målchanser. Att mittfältaren från Kongo-Kinshasa har ett riktigt bra skott och vågar använda det i trängda lägen vet ju Kalmar FF efter hans fantastiska mål den 15 augusti på Fredriksskans. Men från och med nu ska bollarna in i Kalmar FFs motståndares mål istället. Lika snyggt kan man ju alltid hoppas. Säsongen 2009 svarade Bapupa för 3 mål (alla spelmål) i Gefletröjan.

Men Bapupa på kanten kan det bli en riktigt festlig säsong 2010 för Kalmar FF. Här har Kalmar FF hittat en redan färdig produkt som rätt enkelt kan slängas in i matcherna med relativt små justeringar från Nanne. Med 134 allsvenska matcher i kroppen så vet han vad svensk fotboll betyder och innebär.

Till Bapupas nackdel ska sägas att han inte har en helt fläckfri bakgrund. Den 24 juli 2007 dömdes Bapupa för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Straffet blev 90 timmar samhällstjänst och 80 timmar gruppterapi. Utöver det måste han betala 40 000 kronor till staten för advokatkostnader och hustruns målsägarbiträde. Dock friades han från åtalet om grov kvinnofridskränkning.

Fakta:
Yannick Bapupa kom till Sverige och Djurgårdens IF inför säsongen 2002 från moderklubben Kinshasa City Star.
15 mål på 134 allsvenska matcher.
Har spelat 1 säsong med Åtvidaberg i Superettan.
Spelat i Gefle IF sedan 2005 fram till nu.
Längd: 182 cm
Vikt: 74 kg

/Redaktören

1 kommentar:

Anonym sa...

Om det är Bapupa som nu sitter anhållen misstänkt för våldtäkt o om han är skyldig så har Kalmar gjort bort sig ordentligt. Men man ska inte döma nån på förhand o jag hoppas verkligen att han är oskyldig.