fredag 20 november 2009

Hemma från Brasilien


Vad Hittade Nanne och Kjell tro?

Nanne Bergstrand och Kjell Nyberg har kommit hem från Barsiliens varma land igen i jakten på ännu fler brassar i Kalmar FF framöver. Tydligt är att jaktlyckan varit god och att nu 5 intrassanta brasilianska spelare finns på deras lista.

Prioriteringen har än så länge varit att kunna hitta en ny central anfallare med näsa för mål. Kan nog tycka att den prioriteringen är god. Beroende på:
1. Kalmar FFs målskytte i slutet av säsongen (MFF-matchen undantaget) var rätt skral. Över hela säsongen var den dock helt ok. Men ni vet...spelarflykten osv osv.
2. Just brassar brukar ju ha näsa för mål. Även mittfältarna.

Men ändå vet vi som håller på Kalmar FF att det tar 1-2 år att spela in nya brassar i det svenska spelsystemet Därför ska nog inte för stora växlar dras på att brassespåret kommer att ge maximal utdelning 2010. Om inte:
1. Kalmar FF hostar upp massor av stålar för en redan färdig brasse. Var man nu hittar dem? I Gais kanske??
2. Nanne och Kjells falkögon hittat något verkligt speciellt.

Notera också att de brassar som finns i Kalmar FF idag förhoppningsvis har blivit ett år bättre under säsongen 2009 under Nannes uppfostran.

Samtidigt snackas det om nya yttermittfältare. Även där finns nya brassar med i bilden. Men även inhemska spelare är av högsta prioritet på de positionerna. Vilka vet jag inte idag. Intressant också är att Nanne & co fortsatt att följa en spelare som de redan förra året fick upp ögonen för. Det så kallade "brassepåret".

Men... betänk också att det är minst lika viktigt för Kalmar FF att få behålla sina tongivande spelare även 2010. Jag tänker förstås på Tobias Eriksson som jag själv tycker var Kalmar FFs bäste spelare av de som var kvar hela säsongen. Eriksson måste säkras även för 2010 om det ska bli ett kul 100-årsjubileum för Sveriges bästa fotbollslag kommande säsong.

/Redaktören

Inga kommentarer: