onsdag 18 november 2009

Klubben måste agera

Det står ju klart för de flesta som intresserar sig för fotboll och allsvenskan i synnerhet vilken den nu häktade idrottsstjärnan är. Ändå väljer jag att inte nämna hans namn. Helt enkelt av den orsaken att han måste bli dömd dess för innan.

Den 27-årige idrottsmannen som alltså nu misstänks för att ha våldtagit en 18-årig kvinna sitter anhållen för sitt misstänkta brott allt medan hans nya klubb väljer att lägga locket på. Klubbdirektörer, sportchefer och gud vet allt vill avvakta en eventuell rättegång och sedemera eventuella dom innan de agerar. Hur? Det vet ingen. Om? Det vet heller ingen.

Personligen tror jag att han får mycket mycket svårt att överhuvudtaget smälta in i laget om det nu blir så att han frias och sedan ansluter till sin nya förening. Redan innan händelsen i Gävle har spelaren dömts till sammhällstjänst för bland annat misshandel och olaga frihetsberövande. Då var det en annan kvinna som var offret. Nu står han där igen inför rättvisan med ett mycket tveksamt förflutet bakom sig. I den gruppdynamik som hans nya klubb länge byggt upp lär trycket bli enormt och kanske viljan att frysa ut honom blir allt för stark för att han skunna prestera på planen.

Våldtäktsmän, kvinnomisshandlare eller andra grova brottslingar ses inte med blida ögon i ett omklädningsrum. Spelar nog ingen roll vilken klubb det gäller överhuvudtaget. Nu vill jag inte karl´n det värsta här i livet. Inte heller jaga livet ur honom och förgöra hans framtid för alltid. Men det han senast misstänkts för är mycket mycket grovt. Alla kan förlåtas så även X X. Även om det bär emot att skriva så. Men hans karriär i det här landet är över för alltid nu... hoppas jag.

Därför vill jag att även hans nya klubb nu tar sitt ansvar gentemot framför allt den drabbade kvinnan, hennes familj och vänner. Riv kontraktet redan idag. Något som är viktigt även för klubbens egna heder. Så låt oss snart få läsa att det inte blir något spel alls för X X i den röda tröjan i framtiden. Snälla låt oss få läsa det snart. Det är viktigt!

/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm, vi vet ju inte vad som hänt än, det är bara besvikna Gefle-spelare och deras tjejkompisar som hittills kommit till tals...
Det skulle inte vara första gången i världshistorien som någon "sätts dit"...

Mats sa...

Karln är misstänkt såpass mycket att han är frihetsberövad. Det har som du nämner hänt liknande saker innan. Jag tror nog att det bär av hem till Kinshasa igen. Allt annat vore fel.