onsdag 4 november 2009

Listan


Lars-Åke Lagrell hoppas fortfarande på ett bra
namn från sin förbundskaptenslista.

Lars-Åke Lagrell och han gäng sitter visst inne på en lista. Hur lång den där listan är vet ingen. Inte heller om det finns några riktigt bra namn kvar på den.

Svennis sa nej, Hasse Backe sa nej och Erik Hamrén tycks ha sagt ja men får inte ta jobbet som svensk förbundskapten för sin klubb Rosenborg. Ungefär samma senario som Fulhams tränare Roy Hodgson. Fast han ville aldrig säga ja... tror jag? Hasse Backe sa nej för att han ville fortsätta leka med Svennis efter att Svennis också tvingats säga nej. Vad finns det då kvar om vi ponerar med att även Hamrén till slut tvingas säga nej?

Det lustiga med listan är att alla förstaalternativ redan satt fast på andra poster. Något som Lagrell förstås redan visste. Mindre festligt då att ingen riktigt vill leda Sveriges landslag utan hellre stannar kvar på sina nuvarande poster. För inte ville Svennis hoppa av sitt jobb innerst inne. Och visst ville Backe hellre leka med Svennis än vara landslagshövding. Hodgson ville inte överhuvudtaget. Hamrén då möjligen. Hamrén som jag själv i ett tidigare inlägg själv trott mest på.

Nåväl, nästa man på listan torde vara U-21 förbundskaptenen, Jörgen Lennartsson. Men Lennartsson är enligt mig en tränare med för lite erfarenhet på den här nivån. Möjligen assisterande... JA, men förstegubbe... NEJ. Efter Lennartsson ser det oroväckande tunnt ut på Lagrells lista. Kunde inte ÖIS tränare Åge Fridtjof Hareide vara ett riktigt fett alternativ? Gemytlige Åge får alla att le och prestera max på Öisgården. Dessutom är han trevlig och tillmötesgående mot pressen. Det tackar vi särkilt för. Men det viktigaste av allt... Hareide har gjort att ÖIS presterat sedan han kom till klubben. Han har fått individerna att dra åt samma håll och tro på sin idé. Själv tycker jag absolut att den glade gutten fra Norge mycket väl skulle kunna leda ett svenskt landslag.

Efter det då?
¤ Den gamle storspelaren Lothar Matthäus ska enligt Sportbladet ha hört av sig till Svenska Fotbollförbundet för att erbjuda sina tjänster.
¤ Mikael Stahre? Nä!
¤ Henrik Larsson? Mest ett skämt.
¤ Bob Houghton? Nä, inte möjligt.
¤ Tom Prahl? Nä, för gammal. Fast väldigt duktig tränare.
¤ Jan Jönsson. Vill tydligen hellre vara kvar i Norge.
¤ Torbjörn Nilsson. Gärna för mig. Men jag tror inte han vill själv faktiskt.
¤ Roland Nilsson. Nä. För försvarsinriktad.

Nä, ni ska se att det ändå till slut blir Erik Hamrén som, kanske redan på fredag, presenteras som Sveriges nye förbundskapten. En otroligt sympatisk och trevlig man som mestadels är glad. Utom när det går emot. Så det kanske blir många sura miner då om man nu ska se till svenska framgångar på senaste tiden ;)

Vill sedan bara avsluta med att säga att den bäste inte kan ta jobbet. Nanne skulle vara perfekt som svensk boss, men är upptagen med betydligt viktigare uppdrag... Att leda Kalmar FF till lagets andra SM-guld redan 2010.

/Redaktören

Inga kommentarer: