tisdag 14 september 2010

Där satt den!


Welcome back Etrit.

Etrit Berishas svit håller i sig. Så länge kosovomålisen stått mellan stolparna i Kalmar FF så vägrar laget förlora. 3-0 mot BP igår var en viljeseger och nollan bakåt var otroligt viktig för ett tidigare sargat lag.

Nu satt jag själv på Gamla Ullevi och såg IFK Göteborg slå Gais med 2-1 igår och ska därför inte uttala mig om Kalmars segermatch mot BP. Men jag kan ändå inte låta bli att berätta om de underbara bilder som nådde mig och drygt 17 000 på läktarna när Kalmar FFs mål rullade på storbildsskärmarna inne på arenan. Det var så härligt att se Mendes rulla in 1-0. Det var så härligt att se Rydströms hörna nickas in (om än knappt) av Erik Israelsson fram till 2-0, för att sedan i samma sekvens på storbilden se kapten Rydström stänka in 3-0 på straff och goodbye BP. Även den sviten håller i sig,.Kalmar FF vägrar att förlora mot Brommapojkarna i fotbollsallsvenskan.

Segern var förstås livsviktig för KFF som nu tog ett, om än litet, skutt upp i tabellen med sina 28 poäng. Men i all glädjeyra och eufori över denna seger så kan jag inte låta bli att reagera en smula över Henrik Rydströms kommentar till Barometern efter matchen. Hör här:
"– Det var en attityd i omklädningsrummet inför matchen som vi saknat de senaste matcherna, säger Henrik Rydström".

Det här har vi inte hört förut. Det här erkännandet om att attityden och stämningen i omklädningsrummet tidigare varit sordinbeklädd har ingen i laget eller föreningen yppat tidigare. Det här är helt nytt för oss som hela tiden envist påstått att stämningen inte varit på topp under sommaren. När det blåste snåla smålandsvindar kring KFF och när bland annat Nanne Bergstarnd fått bekänna färg så var det ändå halleluja i omklädningsrummet, truppen mådde fint och allt var som vanligt förutom att inte poängen trillade in som de skulle... sas det. Först nu kommer erkännandet från kaptenen själv om att allt minsann inte stod rätt till. Något som de flesta av oiss som följer Kalmar FF redan hade på känn. Intressant!



Men skit i det nu! Idag är det mungiporna uppåt och klackarna i taket över 3 fin fina poäng. Herregud, 61-39 i bollinnehav, 16-10 i avslut och 10-5 i avslut på mål skvallrar väl en del om ett kompakt spelövertag. Ett spelövertag som den här dagen kröntes med 3 mål framåt, 0 bakåt och 3 poäng. Dessutom fick ju Paulus Arajuuri förtroendet från start. Inte illa Nanne ;) Betydelsen av Nouris, Tobbe Erikssons och Berishas comback i startelvan kan inte nog mycket belysas. Tre mycket viktiga kuggar i Nannes urverk.

Nu vätar Gais hemma på lördag. Ett Gais som hade det jobbigt långa stunder mot IFK Göteborg igår. Det blev inte bara 1-2 i baken för de grön/svartrandiga. Spelet och framför allt passningsspelet hackade betänkligt stundom. Dessutom har Gais ingen naturlig målskytt även om 1,91 långe Björn Andersson kämpade på bra där framme och fick utdelning en gång. Ett nickmål förstås. Gais saknar Reuben Ayarna enormt. Laget har aldrig vunnit när enbart unge Johan Mårtensson eller Reuben Ayarna funnits på planen. Något som dessvärre för Gais kommer att blir fallet för göteborgarna även mot Kalmar eftersom Ayarna är långtidsskadad.

Så ut och rök på makrillarna på lördag så ska det säkert kunna bli 3 poäng även då.

/Redaktören

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena! Just nu kan man få AC Milans nya hemmatröja helt gratis om man registrerar sig via länken på http://tiltbet.com/ Det enda kravet är att man spelar för 300 kr på vad som helst till vilket odds som helst! Tröjan är helt original och värd 700kr! Erbjudandet är helt nytt så det är först till kvarn som gäller! Det finns ett begränsat antal tröjor.