lördag 18 september 2010

Inför Gais


Får vi se Paulus Arajuuri på planen idag också?

Efter den mycket fina insatsen mot BP senast och en klar 3-0 seger så är det nu upp till bevis igen för Kalmar FF när föreningen tar emot Gais hemma på Fredriksskans i eftermiddag. En match som bör sluta 2-2 om man ska tro statistiken. Men det gör vi inte idag.

De 3 semaste matcherna lagen möts har nämligen slutat just 2-2. Men om man kikar på den senaste omgången så visade KFF klassen när man enkelt besegrade BP med 3-0 samtidigt som Gais fick stryka på foten i derbyt mot IFK Göteborg och förlorade med 1-2. Kikar men i den så kallade formtabellen så är det Gais som är något bättre än Kalmar FF just nu. på de senaste 7 omgångarna har göteborgarna skrapat ihop 7 poäng och Kalmar 6 poäng. Vilket ger Gais en 11 plats och Kalmar FF en 14 placering i denna formtabell. Men då ska ni veta att KFF gjorde en sjutusan till insats mot BP och hade just den energin och viljan som krävs för att man ska få med sig en seger. Mycket tack vare Herik Rydström som skrik, tjimmade och driv på de sina. En insats från kaptenen som om det var hans sista match i karriären.

Just den inställningen och viljan att vinna måste nu laget ta med sig ut på planen idag. Gais är absolut inget lag som är oövervinnerligt. Tvärtom. Dessutom saknar göteborgarna rivjärnet Reubens Ayarna på mitten. Det har visat sig statistiskt att kamperar inte Johan Mårtensson och Ayarna ihop på mittfältet så har Gais gått ur striden utan poäng. Ännu något som alltså talar för en kalmarseger.

Dessutom är Gais ett uselt lag på bortaplan. Sju mål framåt och 14 insläppta bakåt på bortaplan ger KFF oddsen till segern idag. GAIS har faktiskt bara hållit nollan tre gånger utanför Göteborg i år.

Frågetecken dock för Daniel Mendes som linkade av gårdagens träning med ljumskproblem. Om inte Mendes kommer till spel så satsar troligen Nenne på Dauda ute till vänster i ett förmodat tremannaanfall. Hoppas givetvis att Nanne även idag satsar på Paulus i mittförsvaret tillsammans med Tobbe C. Att Berisha står ser jag som en självklarhet.

Läget i lagen
Kalmar FF:
Robin Östlind (s), Marcel Sacramento (s)
Gais:
Reuben Ayarna (s), Richard Spong (s)

Redaktörens startelva (4-3-3):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson
Henrik Rydström, Tobias Eriksson, Erik Israelsson
Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Abiola dauda.

Detta vill Redaktören se:
- Seger för KFF.
- Ett gäng som visar att de verkligen vill vinna.
- En härlig och effektiv offensiv.

Redaktörens tips: 3-0

/Redaktören

Inga kommentarer: