måndag 27 september 2010

Inför Örebro (uppdaterad version)

Med bara 6 matcher kvar av allsvenskan 2010 så parkerar Kalmar FF på en sjunde plats i tabellen. På tisdagen ställs de röda bröderna mot årets succégäng Örebro. Ett lag som tränare Sixten Boström äntligen fått fart på. Så pass bra att laget just nu ligger tre i tabellen.

Det blir sannerligen ingen lätt uppgift för KFF att åka till konstgräset i Örebro och försöka ta poäng mot ÖSK. ÖSK är bra, ÖSK är stabila, ÖSK har hittat hem 2010 och ÖSK har 9 segrar på hemmaplan. Det är bara topplagen Malmö och Helsingborg som är bättre i den statistiken.

Vad gäller inbördes möten så är det dock Kalmar som har bäst statistik. 5 segrar 2 oavgjorda och 3 ÖSK-vinster lyder de 10 senaste mötena lagen emellan. Hemma på Fredriksskans den här säsongen blev det också seger för Kalmar med hela 4-1 den 28 april. Då var KFF inne i en bra period. Det är man nu också med 3 raka segrar i bagaget. Det talar i så fall för en KFF-vinst.

Förlust, kryss och dessförinnan seger är ÖSKs facit de 3 senaste matcherna. Den fina formen har bedarrat något och det måste Kalmar FF utnyttja på tisdagkvällen. Det finns egentligen ingen anledning för Nanne Bergstrand att vaska om i den så kallade starelvagrytan. Frågetecken dock för viktige Tobias Eriksson vars blotta närvaro den senaste tiden har slutat med kalmarsegrar. Att Etrit Berisha ska fortsätta i målet och att Paulus och Tobbe C ska agera mittlås behöver jag väl knappast skriva. Även ytterbacken Nouri bör vara kvar. Lutar åt Stefan Larsson på andra kanten efterson Mattias Johansson är sjuk och inte åker med till Örebro. Dessutom är Erik Israelsson avstängd. Detta förändrar givetvis en del inför matchen. I en 4-3-3 uppställning tar troligen Ålander platsen ute till vänster. Lutar i så fall åt en mer återhållsam offensiv från KFF. Ett KFF som kan komma att satsa på 4-1-4-1 igen. Låt oss inte hoppas på det nu när laget gått från klarhet till klarhet med 4-3-3.

Jag är väldigt orolig för att ÖSK ska bli för svåra för KFF den här gången. ÖSK har sannerligen imponerat på mig och många andra den här säsongen. Kalmar har varit ojämna men tycks nu ha hittat tillbaka till höstformen. Men jag höjer ett stooort varningens finger för Örebro och kan egentligen bara överraskas och glädjas vid poäng för Kalmar. Noterbart dock att ÖSK saknar utmärkte Nordin Gerzic som är avstängd. Men både Alejandro Bedoya och Samuel Wowoah är tillbaka i spel igen. Huga!

Läget i lagen
Kalmar FF:

Robin Östlind (s), Marcel Sacramento (s), Mattias Johansson (sjuk), Erik Israelsson (a)
Örebro SK
Peter Westman (s), Oskar Johansson (s, Anthony Flood (s), Nordin Gerzic (a)

Redaktörens startelva (4-3-3):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Mattias Johansson
Henrik Rydström, Tobias Eriksson (?), Stefan Ålander
Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Abiola dauda.

Detta vill Redaktören se:
- Samma go och inställning som i de senaste matcherna
- En lika helhjärtad insats av kapten Rydström
- Ett vaket försvar och en beslutsam Berisha i mål
- Ett bortaspel där KFF vågar gå på offensiven.

Redaktörens tips: 1-1

/Redaktören

5 kommentarer:

Anonym sa...

Israelsson är avstängd och Mattias Johansson sjuk. Tror därför på lite annan startelva än tidigare. Tror oxå Eriksson får vila. Nouri, Larsson på varsin kant. Bertilsson och Ålander in i startelvan? Tippar 2-2

Redaktören sa...

Tack för uppdaterad fakta vad gäller skador m m.
Ytterligare ny fakta kom mig tillhanda idag. Vilket föranledde mig att skriva om texten en aning. Så jag ger er... en uppdaterad version helt enkelt :)

Stefan sa...

Var är Bangura ?
Han var helt enkelt lysande igår mot HIF. För bra för allsvenskan.

Lite oroväckande att vi inte har bättre koll på våra småländska talanger...

Ska vi vara ärliga så har Svante & Co misslyckats kapitalt med både gjorda och missade värvningar.
Undantaget Paulus som börjar visa vad han kan.

Hoppas att fingertoppskänslan återkommer!

Anonym sa...

Är inte Mattias Johansson en stor Talang.Som Svante hittade i jönköping (Småland )

Anonym sa...

Jo, Mattias är en riktigt bra back.