onsdag 22 september 2010

Mendes avgjorde mot sitt gamla lag


Mendes värkte fram 1-0 till Kalmar FF.

Daniel Mendes språngnickade in 1-0 till Kalmar FF på pass från Daniel Sobralense i den 53:e matchminuten. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut och gav KFF 3 sköna poäng i tabellen.

Själv tillbringade jag kvällen i Partillebohallen och såg Sävehof förnedra stackars Skövde med 42-27. Ungefär som 5-0 i fotboll. Så stor var inte skillnaden mellan Kalmar FF och AIK den här kvällen. Men vad spelar det för roll. AIK hade förvisso mest boll och pressade KFF i första halvlek. Men Kalmar FF var laget som kom till flest avslut när matchen var över och var också laget som hade förmågan att få in bollen i mål.



Jag varnade för AIKs målvakt Kenny Stamatopoulos och han fick ju att göra den här kalla kvällen på Råsunda. Men till skillnad mot matchen på Hisingen senast så fick nu Stamatopoulos kröka rygg en gång. Tack vare att Daniel Mendes hittade rätt med skallen. Ett riktigt snyggt mål! som tål att ses gång efter gång efter gång efter gång efter...

Varnade borde också AIK ha varit för KFFs keeper, Etrit Berisha. Ännu en gång höll karl´n nollan och vet ännu inte hur det är att förlora i allsvenskan. Försvaret var den här gången mer pressat än i de två tidigare matcherna. Men muren höll och trepoängaren var ett faktum.

KFF tog därmed sin tredje raka seger i fotbollsallsvenskan och är nu sjua i tabellen. Det är 5 poäng upp till fjärdeplatsen och hela 10 pinnar ner till kvalplatsen. Fortsätter det så här så kan det bli en riktigt kul höst trots allt. Vem hade trott det för ett par veckor sedan. Men det tycks som jag skrev innan match. Nanne Bergstrand har "ryckt tussarna" på spelarna och fått in sitt budskap i mannarnas huvuden igen. Laget står nu upp och kämpar hela 90 minuter och vägrar vika ner sig. Precis som vi vill att Kalmar FF ska agera på en fotbollsplan.

Ut och kör mot Örebro nu den 28:e och visa topplagen att Kalmar FF blir att räkna med även denna höst.

/Redaktören

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kalla kvällen? Jag var där, det var en skön höstkväll!!!

Redaktören sa...

Det är aldrig varmt på Råsunda. Efter 10 år i den kalla betongen fryser man jämnt. Det är faktiskt sant och bekräftat från en kompis som håller på AIK ;)

Owe sa...

För de Kalmar FF fans som var på plats värmde säkert Kalmar FF och Daniel Mendes mål med assist av Daniel Sobralense samtifigt var det en laginsats som såg till att de tre poängen slutligen fick åka med Kalmar FF hem till Kalmar. :-)

Frippe sa...

Jag konstaterar fyra saker just nu.
1. Dauda och Paulus måste fokusera på att förbättra sitt passningsspel. Det duger helt enkelt inte. (Dock såg det lite bättre ut senast).
2. Sobra är stundtalst magnifik, likaså Rydström om än inte lika teknisk....
3. KFF tar sådana där härligt enkla vinster igen.
4. KFF är med i guldstriden.
Man möter MFF på ett fullsatt Swedbank stadion den 18 oktober och avslutar serien på ett lika fullsatt Olympia. Det blir ett fint säsongsavslut........