tisdag 28 september 2010

Etrit Berishas första förlust



Nu vet Kalmar FFs målvakt Etrit Berisha hur det känns att förlora även i fotbollsallsvenskan. Även om förluster alltid svider så svider nog den här lite extra. 0-1 efter bara 15 sekunders spel var väl inte vad Berisha och KFF tänkt sig.


Å andra sidan så gjorde ju Daniel Mendes mål efter bara 6 sekunder den 16 maj mot självaste Helsingborg. Payback time för Kalmar eller? Nu blev det noll i målprotokollet för KFF trots en man mer på planen. Det efter att Örebros målskytt Alejandro Bedoya sett gult två gånger och blivit utvisad i den 71:a matchminuten.

Den här dagen ville inte bollarna in för KFF trots flest skott innanför målramarna enligt statistiken. Å även om just Mendes satte en boll i nät i första halvlek så hjälpte det föga. Brassen var offside och det såg linjedomaren helt korrekt. Det hjälpte sedan heller inte att Kalmar pessade och pressade i slutet av matchen. Det blev allt för mycket handbollsanfall med ett evigt bollande runt runt utan att få in bollen i boxen. Någor som inte gav några mål den här kvällen för Kalmar FF.


En blytung förlust för Kalmar, men likväl lite smått väntad med tanke på starka Örebro. speciellt på hemmaplan. Själv tippade jag 1-1. Det blev 0-1. Jag är inte överraskad men likväl deprimerad. Den här kvällen grinade oturen KFF i ögonen med tanke på matchbilden. Skotten i virket i första (Rydström och Sobralense) och spelövertaget i den andra halvleken borde gett Kalmar FF poäng i matchen. Men, ÖSK är en mycket svår nöt att knäcka hemma på Behrn Arena. Trist att Sobralense drog på sig en varning och är avstängd i nästa match mot Gefle.

Istället för att ha 37 poäng så står nu stolta Kalmar FF kvar på 34 pinnar efter 25 spelade matcher. Nu har Kalmar kvar att möta:
Gefle (h)
Malmö (b)
Mjällby (h)
Häcken (h)
Helsingborg (b)
Ett tufft schema där dessutom en cupsemifinal mot Hammarby ska ristas in i spelprogrammet. Gefle och Häcken hemma ser väl överkomligt ut. Även Mjällby hemma kan bli 3 poäng. Men bägge skånelagen borta... huga.

Upp till bevis nu Kalmar och vissa att den fina höstformen består ett tag till.

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Det kan bli så att Kalmar FF får stå och se på när guldmedaljerna delas ut på Olympia vid den sista matchen.

Conny eller Roland's gäng blir det säkert.