onsdag 22 september 2010

Inför AIK

Efter att ha fått skarpa reaktioner kring mitt motstånd mot främlingsfientliga partier i Sverig här på bloggen så är det nu dags att tittar närmare på matchen mot AIK på Råsunda ikväll. Ett AIK som kämpar för sin fortsatta existens i allsvenskan, men kommer till match med en fin seger borta mot BK Häcken i bagaget.

Kikar man på statistiken lagen emellan de senaste 10 matcherna så är det absolut jämnt. AIK har 4 segrar, 2 matcher har slutat oavgjort och Kalmar har 4 segrar. Tar man en närmare titt på formen så är det AIK som på de senaste 7 omgångarna har skrapat ihop 10 poäng och ligger på 9:e plats i den s k formtabellen. Kalmar FF skuggar på den 10:e platsen med 9 ihopspelade poäng. Kikar man på de 3 senaste matcherna så kommer KFF till match med 2 raka segrar och dess förinnan 1 förlust. För Solnaiternas del så vann laget senast mot BK Häcken. Dess för innan 2 raka förluster.

Jag såg själv AIKs match mot Häcken och måste väl sälla mig till den skaran som tyckte att segern var rättvis och att AIK var det något bättre laget. Men då ska ni veta att Häcken underpresterade en hel del också i matchen. Vad som kan oroa inför dagens match mot AIK är att AIKs målvakt Ivan Turina petas till förmån för Kenny Stamatopolous. En målvakt som imponerad stort på mig i solnaiternas match mot Häcken. Det är helt klart en målvakt som KFF kan få stora problem att få in bollarna bakom. Något som dock talar för Kalmar FF är all den turbulens som just nu råder i AIK. Walid Atta tillåts spela men får inte för sin agent. En märklig historia i sig. Dessutom kräver nu AIKs supportar styrelsens avgång och tycks fått gehör för sina protester. Kaoset kan fälla AIK idag.

Kalmar FF har äntligen fått fart på maskineriet och tycks går från klarhet till klarhet. Det är också detta som får mig att tro på en kalmarseger i Solna idag. Även om inte Gais eller BP är världens vassaste motstånd så tycks ändå den gamla fina kämparandan från 2008 nästan infunnit sig bland spelarna igen. Framåt producerar fler än Ricardo Santos nu för tiden och bakåt har Etrit Berishas ankomst skänkt trygghet i försvaret. Dessutom tycks det fungera alldeles utmärkt med Paulus Arajuuri och Tobias Carlsson som stora och trygga mittbackar. Kör vidare på den vinnande vägen även idag Nanne.

Enda skadeproblemen i dagens Kalmar FF tycks vara Macel Sacramento och Robin Östlind. Inga spelare som normalt ingår i en startelva.

Nanne tycks ha fått laget med sig igen efter den svåra tiden efter VM-uppehållet. Fokus verkar ha hamnat rätt igen och Henrik Rydström tycks piggare och mer aggresiv än på mången god dag. Vad gäller Nanne så tycks också fokus ligga på Kalmar FF och ingen annan stans om man ska tro DEN HÄR artikeln. Å de ska man väl.

Även om Kalmar FF kryssat flest gånger av alla lag i allsvenskan på bortaplan den här säsongen (6 gånger) så tror jag ändå på seger idag på nationalarenan Råsunda.

Läget i lagen
Kalmar FF:
Robin Östlind (s), Marcel Sacramento (s)
AIK:
Nils-Eric Johansson (a), Per Karlsson (s)

Redaktörens startelva (4-3-3):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson
Henrik Rydström, Tobias Eriksson, Erik Israelsson
Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Abiola dauda.

Detta vill Redaktören se:
- Samma fina inställning som i de två senaste matcherna.
- Pigga ben och pigga hjärnor.
- Ett gäng vinnarskallar.
- Ett bortaspel där en frejdig offensiv ingår.

Redaktörens tips: 1-2

/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mendes spelar fr start ,Abiola på bänken.Resten av laget är rätt. 3-0 till KFF

Anonym sa...

TACK för din blogg och ditt ställningstagande mot SD. Alla kritiska röster behövs i dessa dystra tider.
Må väl.
(Ps. tippar 1-1 ikväll)
(Ps2. det stod i tv-sändningen senast att Santos fick sitt tredje kort?)