onsdag 29 april 2009

Det var väldans #16


När ska det vända?

...att Kalmar FF har blivi historiska. För aldrig tidigare har ett mästarlag inlett allsvenskan så illa som Kalmar FF gjort 2009. Man får gå tillbaka 75 år i tiden för att hitta någon gång som de regerade svenska mästarna har börjat nästan lika svagt. Det skriver sajten Fotbolldirekt.com i en intessant men möööörk artikel.
Vidare skriver man att: Under de senaste 50 åren har ingen mästarklubb varit närheten av Kalmars bleka start. Den som kommer närmast är Hammarby 2002 när laget efter fem omgångar hade fem poäng.
Läs mer om sammanställningen över all världens uselhet på Fotbolldirekt.com.
------------------------------------------------------------------

...vad Redaktören har vänt och vridit både uppåt och nedåt för att försöka hitta en anledning, orsak, eller annat om varför detta virus av förluster och kryss drabbat just Kalmar FF. Många pekar på dåliga nyförvärv. Ok, kanske är det en orsak. Men samtidigt tar ju en spelarrotation som den Kalmar haft inför säsongen en tid att lösa. Jag tror inte att det är de individuella spelarnas uselhet i sig som ställt till det. För trots allt såg det bra ut i Supercupfinalen mot IFK Göteborg. Ett lag som spelar stor fotboll just nu. Nej, det måste vara något annat. Samtidigt måste det ju vända snart. Kalmar spelade illa matcherna innan SM-guldet var i hamn också, men lyckades ta sig ur den formsvackan. Tror ändå Nanne och grabbarna fixar det här och kommer att visa bättre takter redan på fredag mot BK Häcken.
-----------------------------------------------------------------
...vad folk hackar på Nanne i dessa dagar. "Avgå Nanne", Det är Nannes fel" och "Nanne måste skärpa sig", är några av de vassa inlägg som finns att läsa runt om på det globala datanätverket internet. Nanne är väl om någon mannen som kan koka soppa på en spik. Det har han visat förut när han med ett gäng rätt mediokra fotbollsspelare fått dem att växat till att göra stordåd. Dessutom har hans fostran av spelare nu också resulterat i fler proffskontrakt än någonsin för KFF-lirare. Nu är det in i skolasalen, ner i skolbänkarna och åter dags att istället lyssna desto flitigare på magister Bergstrand för svenska mästarna. Sparka Nanne!? Nonsens!
-----------------------------------------------------------------

...vad Barcelona spelade fin fotboll i går mot Chelsea. Dock utan att gör mål. Undrade en stund vad som hänt om Messi, Xavi och någon till skrivit på för Kalmar. Sickna fester det hade blivit. Tror på allvar att Messi kunnat starta med bollen i eget straffområde och satt den i motståndarnas mål helt på egen hand i den liga vi alla älskar, Allsvenskan. Tror inte ni?
-----------------------------------------------------------------

...vad Chelseas försvar var effektivt täta mot Barca. Se och se till att få till något liknande i KFF så lämnar vi snart bottenregionerna.
-----------------------------------------------------------------

...att Rospiggarna förlorade premiären borta mot Indianerna med hela 37-59. Bara 9 ihop körda poäng av nyförvärvet "Flying" Ryan Sullivan. Inte ok! Fast å andra sidan så är det erkännt tufft att möta Indianerna på Kumla Motorstadion.
-----------------------------------------------------------------

/Redaktören

Inga kommentarer: