tisdag 14 april 2009

Match 4/4 Nääää!!!

Blod, svett och massor av tårar. Så kan man väl summera gårdagens match mellan Kalmar FF och AIK bäst. En kamp med blodstänk och hjärnskakningar som sedemera ledde fram till tårar för de som håller på Kalmar FF.

Starten på allsvenskan 2009 har sanneligen inte varit någon dans på rosor för de regerande mästarna. Kryss mot Gefle i premiären med rätt tafatt spel och förlust hemma mot AIK efter ännu tafattare spel. Men... en förlust mot AIK måste ändå ses med blidare ögon än krysset i Gävle. För AIK är ett fysisk lag som springer, kämpar och har en Ivan Obolo där framme som offrar sig helhjärtat. Kanske är det just det som i dagsläget fattas i KFF. Offerviljan!

AIK sprang som flyfotade gaseller även i inledningen av förra årets allsvenska och var med länge länge innan raset kom. AIK är ett lag med kvalitet och kommer även i år att finnas med där uppe. Förlust mot AIK är inget att skämmas över. Men det är på sättet förlusten kom som de där tårarna rinner mer och mer utefter kinderna.

Var var Kalmars geist, engagemang och offervilja? Med andra ord allt det AIK stod för i går på Fredriksskans. Vad jag förstod av Nannes uttalanden efter matchen så var det det han fram för allt efterlyste. Nej, in i fys- och psykkammaren igen KFF, annars blir den här säsongen något alldeles erbarmligt frustrerande.

En annan sak som oroar mig är Kalmars försvar. Det var något var på FFs grund vilade för bara några år sedan. Nu är muren raserad och ett lätt byte för motståndarna att ta sig igenom. Jag vill notera att jag inte hör till dem som till nöds nu börjar ropa Bagarn och Tobbes lov. Deras tid är förbi och det måste väl gå att skola in nya bra backar även i framtiden. Men det verkar tyvärr vara tvärtom just nu. Virrigt, segt och inte alls samspelt. Wastå i målet ser heller inte särdeles säker ut längre.

Ok, det blixtrade inte direkt om anfallsspelet heller. Å när Rasmus försvann med befard hjärnskakning så försvann också en kreatör. Ok 2. Det är många nya namn i truppen och laget måste få tid på sig att bli samspelta. Men tiden och matcherna går fort nu och hur mycket tid som helt ges inte där ute på det gröna gräset. På tordag väntar Elfsborg...huga!

Redaktören tror att Nanne nu måste backa ett antal år i tiden och på nytt ge de bakre regionerna den trygghet laget en gång grundade framgångarna med. Kanske är det dags för en ny epok "tråkiga Kalmar". Inte mig emot, bara KFF vinner matcherna.

/Redaktören

Inga kommentarer: