söndag 19 april 2009

Kalmar FF... dom går kräftgång va?

Det var den direkta kommetaren från min kollega efter att resultaten från allsvenskan började trilla in. Är väl bara att hålla med va?

En ny hemmamatch=en ny förlust. Den här gången tack vare Anel Raskaj som tryckte in segermålet redan efter 6:15. Inga överraskningar i KFFs laguppställning och inget annat nytt heller att rapportera om från matchen. Men 0 poäng på två hemmamatcher. Vad händer?

Det är givetvis svårt för Nanne Baergstand att överraska med nya idéer och uppställningar eftersom truppen är minimal att jobba med. Men att det maskineri som redan finns på planen inte kommer igång är mycket oreväckande. Statistiken skvallrar om en minimalt bollövertag (51-49), 12-14 i skott, 8-8 i skott på mål och 5-2 i hörnor. Å just det där sista, hörnorna, skrämmer mig en aning. Inte ens på fasta situationer lyckas Kalmar trassla in bollarna längre. Inte på långa inkast heller och frisparkarna sk vi inte tala om. Återstår alltså för Kalamar FF att se till så man får en starff med sig för att kunna göra mål. Liiite överdrivet kanske, men ni fattar grejen.

Kalmar FF ligger på kvalplats efter 4 spelade omgångar. Bara Hammarby och Örgryte är sämre. Efter att ha sett målet mot Halmstad rullas för femtielfte gången så blir man ju bara bestört när man ser försvarsinsatsen. Det ser ut som alla i de bakre ledet bara går och väntar på att någon annan ska ta jobbet och fixa upp det hela. Vilket förstås får till följd att Raskaj enkelt kan slå in bollen.

Redaktören undrar:
- Var är aggrisiviteten?
- Var är gnistan?
- Var har motivationen tagit vägen?

Lös detta inför nästa omgång så kanske vi får lite att se fram emot i alla fall. Korthuset håller ju på att ras fullständigt.

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Enligt min egen uppfattning är det viktigt att börja med bygga från grunden vilket är att arbeta som en lagenhet med att hjälpa varandra i försvarsarbetet, uppspelsfasen för att sedan tillslut tänka på avsluten skjut med enbart ett tillslag undvik att vara omständiga och stoppa upp farten i avslutsfasen.

Plan 1 i avslutsfasen skjut, skjut, skjut med insidan av hjärnan.