måndag 21 juni 2010

Bra lottning för KFF i EL


Så utföll lottningen idag.

Det blir till att ta färjan till Färöarna för Kalmar FF som idag lottades mot EB/Streymur från de små fågelrika öarna. Rätt passande med tanke på... ja ni fattar va ;)

Klubben är en sammanslagning mellan de båda klubarna Eiois Boltfelag och Streymur och bildades i sin nuvarande form så sent som 1993. Förra säsongen vann klubben både den färöiska ligan och den inhemska cupen. I UEFA-cupen blev det trävstopp mot Manchester City.

Att dömma av det jag läst kring motståndarna bör Kalmar FF få en rätt lätt väg fram till nästa omgång av Europa League. Kalmar FF är ett bra mycket bättre lag än EB/Streymur och bör avgöra med många mål redan i den första matchen hemma på Fredriksskans.

Matcherna kommer att spelas den 1 och 8 juli med Kalmar som hemmalag den 1 juli. Vill ni veta mer om den färöiska lilla klubben så kan ni ju alltid gå med i den HÄR facebookgruppen.

Vinner Kalmar mot färöiska EB/Streymur väntar vinnarna mellan moldaviska FC Dacia och Zeta från Montenegro i den andra kvalomgången. Har jag fattat det hela rätt så börjar Kalmar FF hemma den 15 juli för att sedan spela bortamatchen den 22 juli. Inga önskeresor för Nanne och gänget oavsett motstånd.

/Redaktören

Inga kommentarer: