söndag 27 juni 2010

Seger för Kalmar i cupen

Kalmar FF kom undan med blotta förskräckelsen i Svenska Cupens åttondelsfinal mot IFK Göteborg. 3-1 till Kalmar förvandlades i slutet av matchen till 3-3 innan Macel Sacramento kunde avgöra för KFF med bara 2 minuter kvar av förlängningen. Å förbannelsen att inte kunna vinna i Göteborg är bruten.

Inte sedan den 24 augusti 2008 hade Kalmar FF vunnit när laget besökt Göteborg. Men ikväll small det och det rejält. För vill ni se mål så ska nu uppenbarligen se på Svenska Cupen och inte VM.

Det small redan efter 8 minuter bakom IFKs 19-årige målvakt Marcus Sandberg. Ricardo Santos hittade rätt efter en snygg framspelning och var skoningslös mot den unge IFK-keepern. Då hade Kalmar kontroll på matchen och gick för 2-0 när Tobis Hysén (vem annars) fick läget i straffområdet och kunde kvittera. Matchen var då inne i ett mycket underhållande skede där chanser byttes och lägen för ytterligare mål skapades från bägge lagen. Det var Kalmar FF som gjorde dem. 2-1 Erik Israelsson och 3-1 Santos igen som var mycket bra i första halvlek.

Kalmars överraskning i startelvan, Zlatan Azinovic, stod dock i vägen gång efter annan för när IFK pressade på i slutet av halvleken. Ändå 3-1 i halvtid för KFF och allt såg egentligen rätt lungt ut.

Då fick först göteborgarna Tobias Sana utvisad efter en ful smäll på Abiola Dauda. 10 minuter efter det pillade Emin Nouri onödigt till en boll som skulle slås till frispark för Göteborg och Nouri fick se gult för andra gången i matchen och det var helt plötsligt 10-10 i spelare på planen. IFK Göteborg pressade på för en reducering och fick utdelning minuten senare genom Elmar Bjarnasson. Och med bara 15 sekunder kvar av ordinarie matchtid satte Jakob Johansson 3-3 i röran framför Azinovic i målet. Onödigt!

Förlängningen blev seg och ställningskriget fullskaligt innan då Marcel Sacramento kunde sätta 4-3 med bara 2 minuter kvar att spela. Unger Mattias Johansson som kom in efter Nouris utvisning nådde en boll nere vid IFKs kortlinje och kunde skicka in de snett bakåt där Sacramento kom störtande i 120 och drog på för kung och fosterland rakt upp i nättaket.

Riktigt kul att KFF kunde komma tillbaka in i matchen efter att ha varit i en defensiv brygga. Stora delar av matchen var det riktigt bra spel från Kalmar där Sobralense och Santos lyste i offensiven och backlinjen höll ihop det riktigt riktigt bra. Göteborg gick på höjdbollar i sin desperation och det kunde Kalmars långa mittbackar rensa rätt lätt mestadels. Ändå onödigt att släppa in 3-3 i slutet. Kändes som Kalmar borde vunnit matchjen på ordinarie tid.

Nu väntar Gefle i kvartsfinalen på Fredriksskans och är enligt fotbollförbundet planerad att spelas den 19 juli. Gefle besegrade nämligen Ljungskile borta med 1-0.