torsdag 24 juni 2010

Sicken rekorddag


Det var jobbigt i wimbledontennisen igår.

Gårdagen var en mycket märklig dag på många olika arenor. Värst var förstås tennismatchen i Wimbledon mellan amerikanen John Isner och fransmannen Nicolas Mahut som efter 9 timmar och 58 minuters tennis på nytt var tvugna att bryta matchen p g a mörker. Tråkigast var Mjällbys storseger över Kalmar FF.

Där emellan bjöds det även på damlandskamp i fotboll mellan Sverige och Azerbadjan på Gamla Ullevi. 17-0 blev det till svenskorna i denna udda VM-kvalmatch. Rekord även det förstås. Men märkligast, mäktigast och mest maratonlikt var utan tvekan tennismatchen i wimledon. 2 -2 i set och 59-59 i avgörande set. Amerikanen Isner var så trött ett tag att han till och med glömde att ta med sig racketen ut vid ett tillfälle. Ärligt talat fattar jag inte hur de orkar vare sig fysiskt eller psykiskt. Sicken press, sicken oerhörd smärta för samtligt inblandade muskler och sicket galenskap i ordets alla benämningar.

Summan av det hela är ju att det står två loosers på gräset samtidigt. Vinnaren är så trött att han aldrig kommer att kunna prestera i nästkommande omgång. Oavsett om Åsa-Nisse står på andra sidan nätet. Förloraren behöver jag väl knappast gå närmare in på hur han kommer att må. Tänke dig själv att förlora denna rekordmatch.

Även om det inte är något fel på dramatiken och underhållningen så undrar man ju hur bra det är för spelarna att tömma sig på alla sina krafter i en och samma match. Samtidigt kan jag inte låta bli att imponeras och låta mig underhållas av gladiatorspelet där uta på banan.
- Lite kluven, sa Bill
- Inte helt enkelt, sa Bull
Å andra sidan... Lycka till med att ändra på konservatiova britters upplägg i en idrottstävling.

Matchen på Gamal Ullevi var ett skämt men lika fullt även det ett rekord. Inte bara i uselhet från Azebadjanskornas sida utan även i överlägsenhet i en damlandskamp med Sverige involverat. Ett tag tennissiffror när Sverige och inhoppande Sara Lindén klämde in 15-0. Trodde i ärlighetens namn att skillnaden mellan de europeiska lagen i damfotboll inte var SÅ stor. Azebadjan hade med råge fått stryk även av Lindome GIFS damlag som till vardags håller till i div 3. Så vill ni se mål så gå på damfotboll :)


Det var jobbigt i Ronneby igår.

4-0 till Mjällby mot stackars KFF vet jag inte om det var ett rekord lagen emellan, men jag tror det. Kan inte dra mig till minnes att Mjällby slagit Kalmar FF med så stora siffror tidigare. Hittar inget på internet som säger emot heller. Vet inte vad jag ska tro med tanke på att det väntar en viktig cupmatch på söndag och att Berisha alltjämt är skadad. Samtidigt brukar man ju säga att ett dåligt genrep brukar följas av en bra premiär.

Men att döma av det texter och röster jag ögnat igenom och lyssnat till så såg det riktigt illa ut i Ronneby igår kväll. Kanske var längtan hem till VM-soffan för stor och fokus låg på fel match så att säga. Fick ett intryck av det när Ola Ragnarsson hade lite tid i luren efteråt och"måste åka iväg". Ber till högre makter att fokus förlyttas till rätt match på söndag. För trots att IFK Göteborg är i en formsvacka och bland annat fick Stefan Selakovic skadad i träningsmatchen mot Ålborg, så lär de vara rätt sugna på upprättelse och definitivt redo för kamp klockan 18:00 på Gamal Ullevis numera gröna gräsmatta. Hoppas Kalmar FF tänker likadant ;)

/Redaktören

Inga kommentarer: