onsdag 16 juni 2010

Redaktörens VM-tips 2010


Brassorna får jubla mest 2010.

Första omgången är spelad i VM och efter att ha sett alla lag spela så kommer här nu mitt slutgiltiga VM-tips. Lite fegt kan tyckas att tippa först nu. Men jag anser ändå att det gått så pass lite av turneringen att det är ok. Dessutom har man nu en liten aning om hur lagen spelar. Så här går det:

Frankrike vinner grupp A
England vinner grupp C
Holland vinner grupp E
Brasilien vinner grupp G

Alla gruppettor på denna halva, utom Holland, slår sina motståndare i åttondelsfinalerna. Även om jag tror att England får problem med Serbien (tvåa i grupp D) i sin match. Holland förlorar mot ett piggt Paraguay (tvåa i grupp F) i sin åttondel och då ser kvartsfinalerna på denna halva ut enligt följande:
Frankrike-England och Paraguay-Brasilien.
England och Brasilien till semifinal där Brasilien vinner och tar sig till VM-final. För varför skulle England helt plötsligt lyckas i ett VM-slutspel?

Argentina vinner grupp B
Tyskland vinner grupp D
Italien vinner grupp F
Spanien vinner grupp H

Tyskland och Argentina vinner sina åttondelsfinaler. Danmark (i kraft av tvåa i grupp E) slår ut ett segt Italien i sin åttondel samtidigt som Spanien vinner över Elfenbenskusten i sin. Men det blir tajt för Spanien som har svårt i VM-sammanhang och kommer att få problem med Elfenbenskustens fina försvarsspel. Minns spanjorernas match mot Schweiz i gruppspelet.
Då ser kvartsfinalerna på denna halva ut enligt följande:
Tyskland-Argentina och Danmark-Spanien
Tyskland och Spanien till semifinal där Tyskland vinner och går till final.

Finalen vinner Brasilien med 2-0 p g a att Tyskland inte orkar prestera max längre samtidigt som Brasilien, som gått lite på sparlåga fram till finalen tack vare sitt något lättare motstånd, är piggare i finalen.

Världsmästare: Brasilien

Konstateras kan: Ett rätt tråkigt tips där jag hoppas att Tyskland vinner VM istället för Brasilien. Men traditionens makt är stor och Brasilien är sugna på ännu ett VM-guld.

/Redaktören

Inga kommentarer: