onsdag 19 maj 2010

3-0 mot FCT i cupen

Stolta Kalmar FF i för dagen vitt är vidare i Svenska Cupen.

Det var egentligen inte mycket att snacka om. Kalmar FF var det klart bättre laget och kunde tillslut vinna matchen i Svenska Cupens 3:e omgång med klara 3-0.

Fast egentligen blev det onödigt spännande med tanke på att det stod 0-0 i halvtid och Trollhättan tilläts skapa chanser. Även om de var få och relativt ofarliga. Däremot slarvade KFF i avsluten. Som när Mendes var sopren i första halvlek men lyckades med konststycket att rulla bollen utanför.

Bättre skärpning då i andra halvlek. Matchminut 54 och Daryl Smylie skjuter från drygt 25 meter rätt in i mål. Riktigt snyggt. Sedan rullade det på och både Santos och Mendes fick göra var sitt mål innan domaren blåsta av matchen och de ditresta KFF-fansen fick lufta struparna lite extra.

Kalmar vidare till åttondelsfinal i cupen. Något både Kapten Rydström, Nanne och Ola Ragnarsson tycker är viktigt för föreningen och betonade extra i samband med matchen. Rydström var på ett strålande humör efteråt och tyckte segern kändes bra och att det minsann var skönt att vara ute på en liten "roadtripp" i väst där nu BK Häcken väntar i allsvenskan på lördag.

Kort sagt, en festlig dag i Trollhättan :)

En festlig intervju med Henrik Rydström efter matchen där han bland annat berättar om sin kärlek till Sobra och om att gå på "lokal" hittar du HÄR.